Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asirom a obținut venituri de 188 milioane de lei, în creştere cu 6%, în primul trimestru al anului

penguinwealth.com
crestere

Veniturile totale obţinute de Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), au ajuns în T1 la 188 mil. lei, în creştere cu 6%, faţă de perioada similară a anului trecut, însemnând un avans de 10 milioane de lei, potrivit informaţiilor trimise de companie, potrivit mediafax.ro.

„Rezultate­le pe care le în­re­­gis­t­răm în pri­ma parte a anu­lui 2021 sunt în­cura­ja­toare, deşi gra­dul de incer­ti­tu­dine indusă de efec­tele pan­de­miei rămâne ridi­cat. Chiar şi într-un astfel de con­text, proiecţiile noas­tre privind evo­luţia aface­rilor com­paniei se confirmă, în pri­mul trimestru am re­a­lizat venituri peste valoarea pla­­nificată, activita­tea noas­tră de­ve­nind profita­bilă“, a trans­mis Cristian Iones­cu, preşedinte al Directora­tului Asirom.

În termeni relativi, asigură­ri­le ge­ne­rale au înregistrat o creş­tere tri­mes­trială de 7%, în timp ce poli­ţe­le obligatorii RCA au generat ve­ni­turi din subscrieri de 43 de milioane de lei, în scădere cu 7%, în pri­mele trei luni din 2021, faţă de primele trei luni din 2020.

„2021 este al patrulea an con­se­cutiv în care structura portofoliului nos­tru evoluează în direcţia dorită, creş­te­rea ponderii cla­selor faculta­ti­ve, ce oferă stabilitate şi profita­bili­tate afacerilor noastre de asigurări, în paralel cu un control strict al riscu­ri­lor“, a mai transmis Cristian Ionescu.

La sfârşitul lunii martie 2021, por­tofoliul Asirom era format din asigurări generale cu o pondere de 60%, asigurări RCA cu o pondere de 23% şi asigurări de viaţă cu o pondere de 17%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.