Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Europeană de Spa: 'Toate destinaţiile de spa din Europa sunt în prezent deschise. E greu de înţeles blocada impusă în România sectorului balnear'

spa senat

Este greu de înţeles blocada impusă de autorităţile din România sectorului balnear, se menţionează într-o scrisoare transmisă săptămâna aceasta de Asociaţia Europeană de Spa (ESPA) preşedintelui Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Nicu Rădulescu.

"Toate destinaţiile de spa din Europa sunt în prezent deschise, după ce ţările au primit recomandări în acest sens din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi după ce au existat negocieri cu ministerele Sănătăţii şi ale Turismului. Ne pare foarte rău pentru colegii noştri din România şi este dificil de înţeles această blocadă, în special deoarece industria turismului de sănătate din România s-a dezvoltat în mod consistent în ultimii 10 ani doar mulţumită eforturilor sectorului privat", potrivit textului publicat de ESPA, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Asociaţia Europeană de Spa a apreciat că deschiderea turismului balenaar românesc şi deschiderea restaurantelor la interior sunt necesităţi.

"Este absolut imperios ca sectorul balnear românesc să fie sprijinit prin ridicarea restricţiilor pentru activităţile la interior din unităţile balneare şi, de asemenea, pentru redeschiderea restaurantelor la interior pentru hotelurile care găzduiesc tratamente balneare, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare", se precizează în comunicatul ESPA.

Asociaţia Europeană de Spa subliniază că turismul balnear a fost redeschis în ţările vecine României Bulgaria şi Ungaria încă din luna mai.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

"Zilnic întâlnim partea vulnerabilă a populaţiei, adică în primul rând persoanele vârstnice, apoi persoanele bolnave de diabet, de boli cardiovasculare, de boli auto-imune, de boli respiratorii sau persoanele dependente de tratamente medicale. Toate acestea sunt boli care au legătură cu stilul de viaţă. (...) Centrele spa din Europa se concentrează în mod tradiţional pe îmbunătăţirea calităţii vieţii legată de sănătate. Am fost foarte uimiţi să auzim că în România colegii noştri întâmpină încă probleme provocate de impunerea unor restricţii operaţionale. Acest lucru este foarte îngrijorător, deoarece toate statele europene au deschis turismul balnear încă de la începutul lunii mai, iar cele care au redeschis turismul balnear cel mai târziu au făcut-o de la mijlocul lunii iunie. Din fericire, după redeschidere multe din aceste ţări europene transmit că sunt ocupate complet, în principal cu clienţi din interiorul ţării. (...) Printre primele ţări care şi-au deschis hotelurile termale s-au numărat vecinele României - Bulgaria şi Ungaria, care primesc oaspeţi în destinaţiile balneare încă din cea de-a doua jumătate a lunii mai", conform comunicatului Asociaţiei Europene de Spa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.