Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Pacienților cu Boli Endocrine a fost lansată luni la București

FDVDR
medic doctor cercetare

ENDO Pacienţi - Asociaţia Pacienţilor cu Boli Endocrine, care va milita pentru drepturile şi nevoile pacienţilor cu aceste afecţiuni, a fost lansată, luni, la Bucureşti.

Preşedintele asociaţiei, Adriana Turea, a menţionat că aceasta este prima organizaţie dedicată bolnavilor cu afecţiuni ale sistemului endocrin din România şi că se va implica în educarea publicului larg cu privire la conştientizarea bolilor endocrine, infomează Agerpres.

Adriana Turea a punctat că, deşi domeniul endocrinologiei este complex, se vorbeşte prea puţin despre acesta.

"Nu este suficient să discutăm doar o dată pe an despre bolile endocrine, iar medicii au nevoie să fie ajutaţi în comunicarea cu pacientul, având foarte mulţi bolnavi în grijă, iar pacienţii au nevoie să înţeleagă boala cu care se confruntă şi cum pot să o gestioneze. Poate atunci când se află în faţa medicului emoţiile îi împiedică să pună toate întrebările necesare", a punctat preşedintele asociaţiei.

Adriana Turea a menţionat că asociaţia va organiza evenimente şi grupuri de suport pentru pacienţi, la care să participe şi medici empatici cu suferinţa bolnavilor.

"Într-o primă etapă mi-ar plăcea să convingem autorităţile să flexibilizeze un pic reţeta electronică (...), vom aduna de la pacienţi problemele cu care se confruntă, le vom prioritiza şi le vom prezenta autorităţilor, vom căuta soluţii", a afirmat preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Endocrine.

Ea i-a invitat pe românii care suferă de afecţiuni endocrine să se înscrie în asociaţie, precizând că este gratuit, se va putea face online şi nu va dura mai mult de două minute completarea formularului de pe pagina de Facebook a asociaţiei.

"Cred că şi problematica asta a bolilor endocrine în general, dar probabil că anumite tipuri de afecţiuni endocrine, care afectează multă lume, pot să facă subiectul unor programe extinse de sănătate publică, în care prevenţia pe care o clamăm atât de mult, detectarea precoce a unor afecţiuni şi respectiv accesul la resurse terapeutice să poată să se împletească în mod armonios", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Consilierul prezidenţial Loreta Păun este de părere că Asociaţia Pacienţilor cu Boli Endocrine joacă "un rol vital în sensibilizarea opiniei publice", în oferirea de sprijin pacienţilor şi familiilor lor, precum şi în promovarea cercetărilor în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.