Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România a devenit membru al EuropeanIssuers

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a devenit membru al EuropeanIssuers, organizaţie paneuropeană ce reprezintă interesele companiilor listate din Europa, în urma aprobării Consiliului Director EuropeanIssuers din data de 1 decembrie 2020, a anunţat, luni, ARIR, potrivit Agerpres.

"Este o onoare să ne bazăm pe expertiza şi cunoştinţele unuia dintre cei mai importanţi actori din Europa. Ne bucurăm să colaborăm pentru a construi pieţe de capital europene care funcţionează bine şi pentru a calibra adecvat cerinţele de guvernare corporativă pentru companii. Prin aderarea la EuropeanIssuers, ne asigurăm că vocile companiilor româneşti listate şi, implicit, ale profesioniştilor din relaţia cu investitorii, sunt auzite la nivel european. Comunitatea ARIR va putea astfel să se implice în discuţiile despre politicile europene avute în vedere încă din prima etapă", a declarat Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR, în comunicatul transmis AGERPRES.

La rândul său, preşedinte EuropeanIssuers, Luc Vansteenkiste, a susţinut că alăturarea ARIR ca membru al organizaţiei europene este foarte valoroasă, în special în contextul revenirii post-covid.

DERANJ MAJOR pentru Elena Udrea - Va explica judecătorilor propria VERSIUNE privind faptele de instigare la luare de mită acuzate de DNA

"Suntem extrem de încântaţi să urăm bun venit ARIR, în calitate de membru nou al EuropeanIssuers. Alăturarea ARIR ca membru este foarte valoroasă, în special în contextul revenirii post-covid. Colaborarea cu ARIR ca membru va întări eforturile noastre privind stabilirea unui mediu de reglementare adaptat şi facilitarea accesului la finanţare pentru corporaţiile europene", a spus preşedintele EuropeanIssuers.

Conform informaţiilor prezentate de Bursa de Valori Bucureşti, România avea o capitalizare de aproximativ 38 de miliarde de euro în 2019, 84 de companii listate pe piaţa principală şi 280 listate pe piaţa AERO. De asemenea, începând cu septembrie 2020, furnizorul global de indici - FTSE Russell - a promovat România de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă secundară.

EuropeanIssuers este o organizaţie paneuropeană care reprezintă interesele companiilor cotate la bursă din întreaga Europă în faţa instituţiilor UE. Membrii organizaţiei includ atât asociaţii naţionale, cât şi companii din 15 ţări europene, din toate sectoarele, acoperind pieţe cu o capitalizare bursieră în valoare de 7,6 trilioane de euro, cu aproximativ 8.000 de companii.

Scopul EuropeanIssuers este de a asigura că legislaţia din UE creează un mediu în care companiile pot atrage finanţare prin piaţa de capital şi pot oferi creştere pe termen lung. Sunt importante pieţele de capital care servesc interesele utilizatorilor finali, incluzând emitenţii. Viziunea EuropeanIssuers 2019-2024 conţine priorităţi cheie şi recomandări de politici în mai multe domenii, pentru a susţine decidenţii.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă. Asociaţia a fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm şi MedLife s-au alăturat ca Membri Asociaţi, INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest şi eVote ca Membri Afiliaţi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.