Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice cere elaborarea unui nou mod de calcul al pretului

supradoza droguri medicamente

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) propune Guvernului inceperea imediata a discutiilor pentru elaborarea unui nou mod de calcul al preturilor la medicamente. Scopul ar fi stoparea de la disparitie a medicamentelor esentiale de pe piata si asigurarea accesului continuu la tratament al romanilor.

"Introducerea calculului diferentiat al taxei clawback si schimbarea radicala a modalitatii de stabilire a pretului medicamentelor, trecand de la o abordare strict financiara la una centrata pe nevoia pacientilor de a gasi in farmacii medicamentele de zi cu zi, sunt singurele solutii pentru a opri disparitia medicamentelor de pe piata si pentru a scoate din criza industria farmaceutica locala", a declarat Dragos Damian, presedintele APMGR, dupa o intalnire cu conducerea Ministerului Sanatatii, scrie un comunicat al institutiei nonguvernamentale.

APMGR propune constituirea unui grup de lucru alcatuit din reprezentantii Ministerului Sanatatii, ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ai producatorilor de medicamente si ai asociatiilor pacientilor, care sa elaboreze o noua modalitate de calcul al pretului la medicamente care sa inlocuiasca Ordinul MS nr. 75/2009 pana cel tarziu la data de 1 octombrie 2016.

Pana atunci, APMGR a solicitat aplicarea prevederilor legale asa cum sunt acestea in vigoare in acest moment.

Ministerul Sanatatii a asigurat reprezentantii APMGR ca nu exista nicio obiectie impotriva introducerii calculului diferentiat al taxei clawback si a fost absolut de acord ca este nevoie de o schimbare radicala a modului de calcul al pretului medicamentelor, mai scrie sursa citata.

"Este sansa acestui guvern de a face cu adevarat reforma si a arata ca pune pacientii si economia locala pe primul loc in prioritatile sale", a declarat Damian.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) este o organizatie non-guvernamentala si independenta, care isi propune sa contribuie in mod activ la imbunatatirea accesului la tratament farmaceutic pentru pacientii romani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.