Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociaţia Reset din Iaşi a trimis ministrului Sănătăţii o scrisoare prin care îi cere demiterea lui Adrian Streinu Cercel de la Matei Balș

IMPACT
Adrian Streinu Cercel

Asociaţia Reset din Iaşi a trimis ministrului Sănătăţii o scrisoare prin care îi cere demiterea lui Adrian Streinu Cercel de la conducerea Institutului de Boli Infecţioase Prof. Dr. „Matei Balş”, după mai multe declarații „inexacte, contradictorii și hazardate”, anunță MEDIAFAX.

„De la începutul declarării stării de urgenţă, domnul Cercel s-a remarcat prin afirmaţii controversate, neînsoţite de dovezi ştiinţifice sau chiar hazardate. În 27.01.2020, de exemplu, domnul dr. Cercel ne asigura că sau că . Acelaşi medic, specialist în boli infecţioase, ne explica recent că . Toate aceste declaraţii au fost contrazise de alţi experţi, precum şi de realitate", se arată în scrisoarea celor de la Reset Iaşi.

Citește și: Lovitură pentru Orban! E chemat să dea raportul în fața Senatului

Reprezentanţii asociaţiei invocă şi planul „Vacanţa Mare” a infecţionistului, despre care spun că „are mai degrabă accente anecdotice decât o rigurozitate proporţională cu situaţia medicală în care ne aflăm".

„Planul domnului Cercel îi excede cu mult aria de competenţă, ajungând să propună măsuri fiscale, administrative, casnice (oamenii să facă curat în casă) şi chiar formarea unui guvern antipandemic. Astfel de declaraţii controversate şi hazardate ale unei persoane aflate în fruntea unui astfel de institut conduc la scăderea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului şi decredibilizează acţiunile acestuia. (...) Este nevoie ca cetăţenilor să li se prezinte măsuri clare, coerente, iar nu să li se inducă panica. (...) Autorităţile trebuie să se asigure că prin informaţiile transmise de către reprezentanţii instituţiilor, în rândul cetăţenilor se induce un sentiment de stabilitate şi siguranţă, nicidecum percepţia îndepărtării acestora din mediul lor familial", se arată în scrisoarea trimsă de asociaţie ministrului Sănătăţii.

Potrivit acestora, măsurile extreme propuse de medicul infecţionist „pot agrava şi mai mult situaţia, subminând întregul demers de combatere a acestei epidemii prin măsuri graduale, coerente şi ţintite".

Citește și: Se impune în România! După 15 mai, toată lumea va trebui să facă asta

Pe Facebook, Reset scrie că i-a cerut ministrului Sănătății să-l trimită „într-o vacanță (foarte) mare” pe Adrian Streinu-Cercel, după mai multe declarații „inexacte, contradictorii și hazardate, care au culminat cu momentul artistic de umor involuntar, numit de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID-19".

Inducerea panicii în rândul populației echivalează cu răspândirea de știri false, ambele la fel de grave în contextul combaterii epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.