Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta da descoperire! Computerul tau ar putea deveni de două ori mai rapid fără a fi nevoie să faci un upgrade hardware

pandasecurity.com
laptop computer

Cum ar fi dacă ați putea face ca vechiul dvs. PC să fie de două ori mai rapid, fără a fi nevoie să faceți upgrade hardware? Aceasta este ideea care stă la baza noilor cercetări privind un sistem numit "simultaneous and heterogeneous multithreading", sau SHMT. Potrivit unei prezentări împărtășite de cercetători, această descoperire în domeniul PC-urilor ar putea revoluționa viteza PC-urilor noastre moderne fără a fi nevoie de upgrade-uri hardware, informează bgr.com.

Este o idee interesantă și una care ar putea avea o mulțime de utilizări potențiale în mai multe industrii. Echipa din spatele noii cercetări include cercetători de la Universitatea din California, Riverside (UCR), iar aceștia spun că are un mare potențial nu doar în ceea ce privește creșterea performanței hardware-ului, ci și în ceea ce privește creșterea eficienței și reducerea cantității de energie pe care o folosesc.

Noua descoperire în materie de PC-uri profită în esență de faptul că calculatoarele, telefoanele și alte electronice moderne au mai mult de un procesor pentru a gestiona cea mai mare parte a "gândirii" lor. Acest lucru este la îndemână, deoarece permite ca mai multe părți ale sistemului să se ocupe de lucruri diferite, inclusiv CPU, GPU și chiar TPU. Cu toate acestea, înseamnă, de asemenea, că pot exista blocaje între trecerea datelor între aceste procesoare diferite.

Configurarea PC-ului de jocuri

Aici intervine procesul SHMT. Acesta permite ca sarcinile să fie executate simultan pe mai multe procesoare. Acest lucru accelerează eficiența sarcinilor în general și, deoarece volumul de lucru este distribuit, nici nu este nevoie de atât de multă energie pentru a rula aceste sarcini. Cercetătorii spun că au observat îmbunătățiri în ceea ce privește procesarea de până la 1,95 ori mai rapidă și că utilizarea energiei a fost redusă cu aproape 51% în cadrul testelor lor.

Dar, există câteva provocări semnificative pentru a aduce această descoperire în materie de PC pe fiecare dispozitiv de pe piață în acest moment. Pentru început, trebuie să treacă prin testele de asigurare a calității tactile pentru a se asigura că nu există niciun fel de potențiale nepotriviri de precizie în arhitecturile găsite în cadrul procesoarelor.

Așadar, dacă vom vedea SHMT ajungând în curând pe dispozitive, probabil că va fi foarte limitat, deoarece calitatea va trebui să fie asigurată pentru a ne asigura că oferă într-adevăr performanțele și creșterile de eficiență pe care ar trebui să le ofere. O lucrare privind noua descoperire este disponibilă online și a fost prezentată la cel de-al 56-lea Simpozion internațional anual IEEE/ACM privind microarhitectura din Toronto, Canada.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.