Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e TRANZACȚIA anului: În joc sunt peste 69 de MILIARDE de dolari

arabia saudita harta

Aramco, cel mai mare producător global de petrol, va plăti 69,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie de 70% în gigantul petrochimic Saudi Basic Industries Corp (Sabic) de la fondul suveran de investiţii din Arabia Saudită (PIF), a anunţat postul de televiziune saudit Al-Arabiya, transmit Reuters şi Financial Times, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la adresa PSD: ‘Îi rog pe toți cei care nu cred că România trebuie să fie un rai al infractorilor să voteze’

Conform datelor Refinitiv, suma de 69,1 miliarde de dolari reprezintă un mic discount faţă de actuala valoare de piaţă a participaţiei, care este de aproximativ 69,5 miliarde de dolari.

Tranzacţia vine după luni de negocieri între compania de stat Aramco şi PIF, care au contribuit la amânarea planificatei listări pe bursă a companiei petroliere de stat din Arabia Saudită.

Citește și: Ludovic Orban a fost chemat de urgență la Cotroceni! Care a fost motivul

Reprezentanţii Sabic, PIF şi Aramco nu au comentat informaţia.

Aramco intenţionează să-şi majoreze investiţiile în rafinare şi petrochimie pentru a-şi asigura noi pieţe, pe fondul încetinirii cererii de ţiţei.

Citește și: Atenție! Ministerul Finanțelor ar vrea să amâne cu câteva luni termenul până la care toate ONG-urile din România sunt obligate, prin lege, să se înscrie într-un nou registru la ANAF

Aramco este cea mai mare companie petrolieră din lume, cu rezerve de ţiţei de aproximativ 265 miliarde de barili, sau 15% din depozitele mondiale de petrol. Un pachet de 5% din acţiunile Aramco ar urma să fie listat pe bursă, operaţiune care ar putea genera suma de 100 de miliarde de dolari în ceea ce ar urma să fie cel mai mare IPO din lume. Suma de 100 de miliarde de dolari este bazată pe o evaluare a companiei Aramco la 2.000 de miliarde de dolari, dar unii analişti cred că preţul final va fi mult mai scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.