Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astăzi va fi publicat decretul de numire a Laurei Kovesi la DNA (biografie)

dna

KovesiKlaus Iohannis a semnat decretul de numire al Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la DNA Direcția Națională Anticorupție (DNA). Decretul va fi publicat joi, 7 aprilie, în Monitorul Oficial.

Kovesi studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și a urmat studii aprofundate la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Este doctor îndrept din 2012.

A lucrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu și procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. A fost procuror-șef al Biroului de Combatere a Corupției și Criminalității Organizate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, procuror-șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și procuror-șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, apoi, procuror și procuror-șef la Biroul Teritorial Sibiu — Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Între 2 oct. 2006 — 2 oct. 2012 a fost Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. A urmat o scurta „pauză” în care a activat ca ca înalt reprezentant al Ministerului Justiției pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar și lupta anticorupție. Apoi, în 16 martie 2013 a devenit procuror-șef DNA.

Laura Codruța Kovesi este coautor al mai multor cărți și cursuri universitare.

Ea deține decorația „Ofițer al Ordinului Național al Meritului”, primită de la președintele Franței (18 mai 2011) și Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler (2 oct. 2012), precum și un „Certificat de apreciere pentru recunoașterea eforturilor speciale și a contribuției superioare la responsabilitățile de aplicare a legii de către United States Secret Service”.

Surse: DNA, Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.