Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac FĂRĂ PRECEDENT la Gabriela Firea: 'Renunţaţi la ideea STUPIDĂ. Nu e Piaţa Dragnea...'

facebook.com
gabriela firea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis primarului general al Capitalei Gabriela Firea să renunţe la ideea de a organiza un târg în Piaţa Victoriei, menţionând că în caz contrar va fi personal responsabilă de ce se va întâmpla de acum înainte.

Citeşte şi: Liviu Dragnea iese la ATAC după absenţa de la paradă. Mesaj TRANŞANT pentru americani:'Unii confundă parteneriatele cu SLUGĂRNICIA'

"Este simplu, doamnă Firea. Renunţaţi la ideea stupidă de a organiza un târg în Piaţa Victoriei! Niciun primar general nu a organizat vreodată un târg în această locaţie. Pentru că este total nepotrivită pentru un târg, din multe motive. Este limpede pentru toată lumea ca scopul acestui pseudotârg este unul singur, acela de a le răpi cetăţenilor romani dreptul de a protesta în Piaţa Victoriei, locul celor mai frumoase manifestaţii publice", a scris Orban pe Facebook. 

El a menţionat că Piaţa Victoriei este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate şi nu este "Piaţa Dragnea". 

"Dacă vă încăpăţânaţi să îi faceţi jocul lui Dragnea veţi fi personal responsabilă de tot ce se va întâmpla în Piaţa Victoriei de acum încolo. Ţineţi minte: Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea. Ci este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate, cea care nu înghite pe nemestecate toate minciunile şi abuzurile PSD şi care vrea altceva mai bun pentru România", a adăugat Orban. 

O parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict sâmbătă cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă. 

Primăria Capitalei va organiza, în Piaţa Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă", urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion.

În Piaţa Victoriei aproximativ 100 de persoane au protestat şi au încercat să împiedice instalarea târgului de sărbători organizat de municipalitate.

“Nu vrem târg şi festival, vrem pe Dragnea-n tribunal!”, strigă cei aflaţi în piaţă.

De asemenea, câţiva protestatari au fost ridicaţi de jandarmi în urma unor incidente în piaţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, un protestatar a lovit un alt cetăţean, o persoană mai în vârstă, iar când jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţia de poliţie, ceilalţi manifestanţi au intervenit, fapt ce a dus la îmbrânceli între forţele de ordine şi protestatari. Conform relatărilor celor care au asistat la incident, cel agresat i-ar fi înjurat pe protestari.

Ulterior, Comunitatea „Corupţia ucide” a postat un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni la „proteste ferme, dar non-violente”, pentru a opri instalarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, care, spun ei, doar împiedică obişnuitele manifestaţii din acest loc.

„Îndemnăm cetăţenii la proteste ferme, dar NON-VIOLENTE. Trebuie să oprim această încercare mişelească şi rudimentară a Gabrielei Firea de a descuraja protestele într-o perioadă când acestea vor fi cruciale pentru viitorul acestei ţări. Îi chemăm pe toţi cei care ne urmăresc şi care sunt în Bucureşti, să ni se alăture în Piaţa Victoriei pentru a ne exercita dreptul constituţional la protest. Ferm, dar fără violenţă!”, transmite Corupţia ucide.

Citeşte şi: Traian Băsescu a oferit IMAGINEA ZILEI. Cine l-a însoţit pe fostul preşedinte la paradă - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.