Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac neașteptat la adresa lui Klaus Iohannis: un lider al opoziției, critici dure pentru președinte

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în Baia Mare, că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie mult mai activ politic înaintea promulgării legii privind organizarea judiciară.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT: lovitură DEVASTATOARE pentru cei cu ajutor social

"Din punct de vedere politic, cred că preşedintele a greşit pentru că nu acţionat până acum, iar faptul că face apel la Parlament e ca şi cum i-ai ruga pe Dragnea şi Tăriceanu să se răzgândească şi să mai rescrie odată legile pe care le-au adoptat, lucru care nu se v-a întâmpla. (...) Preşedintele trebuia să fie mult mai activ înainte de a constata, astăzi, că şi-a epuizat toate căile de atac pe care le avea în faţa PSD-ului", a spus Eugen Tomac. 

Acesta a arătat că şi-ar fi dorit ca în situaţia revocării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, preşedintele României să anunţe acest lucru într-o conferinţă de presă. 

"Mi-aş fi dorit foarte mult ca preşedintele Iohannis să iasă şi în conferinţă de presă, atunci când a semnat decretul de revocare a d-nei Kovesi, pentru că la ora actuală se pare că vine doar să ne prezinte concluziile măreţei lupte pe care a dus-o cu PSD-ul, spunând că a epuizat toate căile. Reacţiile care le-a avut cu privire la această încercare a PSD-ului de a-şi subordona justiţia, pentru că e limpede pentru oricine că tot acest război inventat cu statul paralel este de fapt un război politic declarat instituţiilor care nu se află sub controlul politic al PSD", a precizat Eugen Tomac. 

Preşedintele PMP a opinat că preşedintele României avea obligaţia să reacţioneze imediat ce a cerut Parlamentului convocarea unui referendum pe tema justiţiei. 

"Preşedintele avea obligaţia să reacţioneze din prima clipă, cu atât mai mult cu cât a cerut Parlamentului dreptul de a convoca un referendum pe teme ce ţin de justiţie. Comoditatea a făcut să lase ca lucrurile să evolueze într-un sens care degradează foarte mult calitatea şi modul cum se raportează decidenţii de fapt la evoluţiile din justiţie. De ce vă spus acest lucru? Dintr-un motiv foarte simplu, pentru că avem deja oameni politici care ies la televizor şi spun că nu ne interesează opinia Comisiei de la Veneţia", a spus Eugen Tomac. 

Liderul PMP a mai subliniat că preşedintele României este obligat de Constituţie să semneze modificările aduse legilor justiţiei. 

"Preşedintele a semnat şi va semna şi pentru celelalte modificări aduse legilor justiţiei, pentru că-l obligă Constituţia după ce parcurge aceste proceduri. Dar până acum trebuia să acţioneze mult mai eficient în a apăra progresele care au fost făcute în justiţie. Mulţi vor spune că preşedintele Traian Băsescu a fost critic legat de justiţie. A fost critic în ultimii ani, legat de abuzuri care s-au produs în justiţie, dar este un om care a susţinut procesul de independenţă a justiţiei şi de transformare a justiţiei. Gândiţi-vă unde eram în 2004 şi unde eram în 2014. Faptul că la ora actuală PSD-ul are doar o singură agendă - cum să şi subordoneze justiţia, este o chestiune extrem de gravă şi riscă să izoleze România. Nimeni, nici la Comisia de la Veneţia, nici la Bruxelles nu va avea insomnii din cauza exceselor care se produc la Bucureşti. Tot românii vor deconta", a declarat Eugen Tomac. 

De asemenea, preşedintele PMP a remarcat că revenirea programelor în limba română ale postului de radio Europa Liberă e un semnal foarte neplăcut pentru România. 

"Faptul că, în urmă cu 12 ani o instituţie importantă anunţa că se retrage din România, iar astăzi a anunţat că revine, este un semnal foarte prost. În urmă cu 12 ani, Europa Liberă anunţa că şi-a încheiat misiunea în România şi că democraţia a învins. Faptul că democraţia este pusă în pericol, iar tovarăşa Dăncilă a anunţat că a luat măsuri pentru a reduce democraţia, vedeţi că l-a cam pus pe gânduri pe Trump şi Statele Unite au decis să redeschidă Europa Liberă în România şi Bulgaria, tocmai pentru că cred că media, care trebuie să aibă un rol extrem de important într-o societate democratică, pare mai mult controlată de interese politice, decât să servească interesul cetăţenilor şi anume acela de a prezenta adevărul", a spus Eugen Tomac. 

La conferinţa de presă au fost prezenţi deputatul Adrian Todoran, preşedintele organizaţiei municipale a PMP Baia Mare, senatorul Severica Covaciu şi preşedintele PMP Maramureş, Lucian Morar, primar al oraşului Ulmeni. În cursul serii de joi, preşedintele PMP va avea o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor din judeţul Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.