Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac sângeros - Bătrână de 90 de ani, sfâșiată de câinele din curte, a intervenit elicopterul SMURD

creativecirclemedia.com
caine

O femeie de 90 de ani, din Dâmbovița, care locuia singură, a fost la un pas să fie mâncată de vie de câinele din curte. Femeia locuia singură și avea în bătătură un câine, care nu a mai creat probleme până acum. Animalul a tăbărât pe biata femeie și i-a sfâșiat fața și mâinile.

Nenorocirea s-a petrecut, vineri, în comuna dâmbovițeană Hulubești. Femeia de 90 de ani s-a dus să dea mâncare câinelui maidanez pe care îl avea în curte, dar animalul s-a năpustit asupra sa, anunță adevarul.ro.

Strigătul disperat al femeii a fost auzit de un vecin

Gemetele de durere ale femeii au fost auzite de către un vecin, care a dat fuga în gospodăria bătrânei. La fața locului au ajuns salvatorii. Femeia a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București, iar Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și Poliția Locală își pasează responsabilitatea pentru moartea cumplită a Anei, care a fost sfâșiată de o haită de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Bucureștiului.

Prima instituție este responsabilă cu monitorizarea și strângerea câinilor maidanezi, iar cea de-a doua ar trebui să-i amendeze pe stăpânii care nu și-au microcipat și sterilizat animalele sau care nu îi țin pe proprietăţi private bine îngrădite.

Polițiștii au dat amenzi de zeci de mii de lei

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Dâmbovița au dat şapte amenzi, în valoare de 20.500 de lei, în urma unei acţiuni de verificare a modului în care se respectă legislaţia privitoare la câinii agresivi şi cei fără stăpân. Controale au fost făcute în Târgovişte, Titu, Zidurile şi Brăneşti.

Câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, precum și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor - care sunt considerați cei mai agresivi câini.

În Dâmbovița sunt înregistrați aproape 600 de astfel de exemplare.

„Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Oamenii legii l-au amendat pe un bărbat de 41 de ani, din localitatea Zidurile, proprietarul unor câini periculoşi, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţia de a microcipa animalele şi de a le înregistra la Asociaţia Chinologică Română. De asemenea, acesta nu a respectat obligaţiile referitoare la interdicţia de reproducere a animalelor din categoria câinilor periculoşi neînregistraţi.

Alte două sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unei femei în vârstă de 48 de ani, pentru că nu a microcipat şi nu a sterilizat câinii pe care îi avea şi pentru că a lăsat în libertate ori fără supraveghere animale care pot prezenta pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.