Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE: Fiecare oră de somn pierdută te va îngrășa

somn

Potrivit cercetatorilor, somnul de noapte are un puternic impact asupra greutatii. In acest sens, un studiu realizat la Universitatea din California, Berkeley, a analizat datele unui grup reprezentativ la nivel national alcatuit din peste 3300 de tineri si adulti, si a ajuns la concluzia ca pentru fiecare ora de somn pierduta, indicele de masa corporala castiga 2,1 puncte pe indicele IMC. Acest castig are loc in aproximativ 5 ani. Rezultatele au fost publicate in revista Sleep.

Potrivit National Sleep Foundation, adolescentii cu varsta de peste 14 ani necesita 8-10 ore de somn in fiecare noapte, in timp ce adultii tineri cu varsta de peste 20 au nevoie de 7-9 ore de somn.

Alegerea de a sta treaz pana tarziu in noapte sporeste remarcabil tendinta lor de a castiga mai mult in greutate, in contrast cu grupele de varsta similare care respecta o rutina de culcare, scrie bzi.ro.

Somnul, evident, nu este singurul factor implicat atunci cand vine vorba de obezitatea adolescentilor. Sondajele au aratat ca adolescentii care raman treji pana tarziu in noapte au tendinta de a manca alimente cu un continut mai mare de grasimi si zahar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.