Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat în estul Chinei în ziua de Crăciun: 30 de victime după ce un autobuz a intrat în plin într-un grup de pietoni

Opt persoane au fost ucise şi 22 rănite marţi, după ce un autobuz deturnat de un individ a intrat în pietoni în provincia Fujan, din estul Chinei, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Declarație SURPRINZĂTOARE! Simona Halep nu a mers niciodată la colindat: Nu am voce și îmi e rușine .

Un suspect care avea asupra lui un cuţit a fost reţinut de poliţie, a precizat canalul televiziunii publice CGTN pe contul său de Twitter.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 15.20 (07.20 GMT) în oraşul Longyan, din provincia Fujian, potrivit ziarului local Minxi Ribao. Printre persoanele ucise se află şi un poliţist.

Potrivit site-ului de internet Duowei, media chineză cu sediul în SUA, suspectul ar fi agresat o pasageră înainte de a prelua controlul autovehiculului.

Potrivit poliţiei, citată de agenţia oficială Xinhua, suspectul este un bărbat în vârstă de 48 de ani care s-ar fi certat în cursul zilei cu un oficial local venit să-l vadă la domiciliul lui şi cu care se afla în conflict de mai multă vreme.

Printre cele 22 de persoane rănite, care au fost transportate la spitale locale, una a suferit "răni grave", a relatat Xinhua.

Contactată de AFP, poliţia locală a refuzat să furnizeze informaţii despre caz.

Înregistrări video difuzate pe site-urile unor media precum Caixin şi Global Times arată un autobuz gol oprit în mijlocul unei străzi, cu partea din faţă avariată. Mai multe trupuri neînsufleţite se află în jurul autobuzului, în timp ce poliţiştii încearcă să imobilizeze un bărbat sub privirile curioşilor.

În caz a fost deschisă o anchetă şi poliţia a izolat zona pentru perioada în care salvatorii se află la faţa locului.

Mai multe drame de acest tip s-au produs în China în acest an.

La sfârşitul lui noiembrie, un şomer de 29 de ani a intrat în plin cu maşina într-un grup de şcolari care traversau strada, în provincia Liaoning (nord-est), provocând moartea a cinci persoane şi cel puţin 19 răniţi. Tânărul "introvertit" avea "gânduri sinucigaşe din cauza certurilor cu soţia" şi a luat de decizia de a lovi "la întâmplare", a precizat atunci poliţia.

În octombrie, un bărbat care tocmai înjunghiase o persoană a intrat cu maşina în mulţime, omorând trei persoane, şi a atacat trecători la Zhejiang (est).

Luna trecută, un bărbat a intrat cu camionul în mulţime şi apoi i-a atacat pe trecători cu lovituri de lopată şi de cuţit.

Regulile de circulaţie sunt de multe ori ignorate de automobilişti în China, notează AFP. Potrivit cifrelor oficiale, 58.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere numai în anul 2015, infracţiunile la codul rutier fiind responsabile pentru 90% din accidentele care au provocat şi răniţi în acel an.

La începutul lui noiembrie, o dispută la bordul unui autobuz public care circula pe un pod în China a provocat căderea autobuzului în fluviu şi moartea a cel puţin 13 persoane.

În paralel cu nesiguranţa rutieră, China se confruntă cu o creştere a violenţelor asupra persoanelor, pe fondul creşterii inegalităţilor sociale. Studiile sociale arată de altfel o creştere a incidenţei problemelor psihiatrice, în legătură cu un mod de viaţă mai stresant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.