Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la Manchester: Ancheta se concentrează pe identificarea 'unei reţele'

http://www.wfmynews2.com
Pray for Manchester

Ancheta poliţiei britanice după atentatul sinucigaş cu bombă de la Manchester, comis luni seară şi soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 59 de răniţi, se concentrează pe identificarea 'unei reţele' de complici ai lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului din oraşul britanic, a anunţat miercuri şeful poliţiei din zona metropolitană Manchester, Ian Hopkins, citat de Reuters, DPA şi AFP. ''Cred că este foarte clar că ceea ce investigăm este o reţea. Aşa cum am spus, ancheta continuă în acelaşi ritm. Sunt în desfăşurare investigaţii în zona metropolitană Manchester în acest moment'', a spus Hopkins, răspunzând unei întrebări referitoare la eventuala căutare de către poliţie a unui 'fabricant de bombe', după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora bomba folosită în atentat fusese camuflată într-o servietă, conform Agerpres.

El a refuzat să ofere alte detalii, dar a confirmat că printre cele 22 de persoane ucise la scurt timp după concertul cântăreţei americane Ariana Grande de la Manchester Arena se află şi o poliţistă care era luni seară în afara serviciului. Pe de altă parte, Ramadan Abedi a negat miercuri implicarea fiului său Salman în atentatul de la Manchester. "Noi nu credem în uciderea persoanelor nevinovate'', a spus el, în prima sa declaraţie publică după atacul terorist de luni seară, conform cotidianului The Telegraph.

Poliţia britanică anunţase miercuri dimineaţă arestarea a încă trei bărbaţi la Manchester în cadrul anchetei privind atentatul din 22 mai. ''Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în desfăşurare'', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii. Autorităţile britanice l-au identificat marţi pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinţi de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informaţii şi "probabil nu a acţionat singur".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.