Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatul din Berlin a sporit securitatea în UK. Palatul Buckingham a devenit o fortăreaţă

Poliţia britanică a sporit miercuri, după atentatul de luni seara de la Berlin, măsurile de securitate la Palatul Buckingham, interzicând circulaţia prin faţa palatului regal în momentul schimbării Gărzii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această ceremonie tradiţională atrage cu regularitate sute, chiar mii de turişti în faţa reşedinţei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Citeşte şi: Prima festivitate de Crăciun din Alep a fost STRICATĂ de o explozie puternică / VIDEO

Începând de miercuri, circulaţia, care a fost deja supusă unor restricţii, va fi interzisă între orele 10:45 şi 12:30 în momentul schimbării Gărzii, o "măsură de precauţie necesară" din cauza prezenţei militare şi a turiştilor în acest loc "simbolic", a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

Schimbarea Gărzii la Palatul Buckingham are loc zilnic din aprilie şi până la sfârşitul lunii iulie şi o dată la două zile în restul anului.

Poliţia a precizat că a luat această măsură ca urmare a atacului comis cu un camion într-un târg de Crăciun din Berlin care s-a soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi.

Totodată, poliţia londoneză a dat asigurări că dispune de "planuri detaliate pentru protecţia evenimentelor publice în perioada Crăciunului şi a Anului Nou".

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie este stabilit din august 2014 la "grav", al patrulea pe o scară de la 1 la 5, aminteşte France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.