Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, imagini ȘOCANTE - Cum arată o femeie 'tratată' la Spitalul de Urgență Bistrița: este plină de vânătăi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

O femeie de 82 de ani, despre care familia spune că a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pe picioarele ei, fără să fi fost depistată pozitivă la testul rapid pentru Covid-19 făcut de echipajul de pe ambulanță care a preluat-o, a fost externată legumă, plină de vânătăi și de răni pe corp după ce a stat 18 zile în spital informează în exclusivitate publicația TIMPONLINE.RO.

Bătrâna, care avea o boală mai veche de plămâni, s-a simțit rău într-o zi de sâmbătă când se afla la fiica ei. Speriată pentru că mamei i-a scăzut brusc nivelul de oxigen, fiica a chemat ambulanța. În data de 27 februarie, a fost preluată și tot atunci a fost internată în spital.

„Fiind pandemie, m-am speriat și am decis să chem salvarea fiindcă avea nevoie de oxigen. Când a ajuns ambulanța, echipajul i-a făcut testul și mi-a spus să stau liniștită că rezultatul e negativ. Am dus-o la urgență la spital aici (în localitatea ei -n.r.), a venit salvarea de la Bistrița și au dus-o acolo cu diagnosticul brohopneumonie severă”, a spus fata ei pentru TIMPONLINE.RO.

Fiica femeii a sunat să vadă în ce stare e mama ei și i s-a răspuns că bătrâna a fost transferată la secția de Boli infecțioase fiindcă e pozitivă.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

”Am sunat la Infecțioase și am întrebat dacă i s-a repetat testul știind că primul a fost negativ. Mi-au spus că nu i-au recoltat probe, că e singură în salon, e o suspiciune, dar până nu vine rezultatul, rămâne o suspiciune. Mi-au spus să sun luni ca să aflu rezultatul. Am sunat, iar atunci mi s-a spus că ea e pozitivă de când a intrat în spital. Când i-am explicat situația, au bâjbâit: să stau să verifice, să sun peste o oră, dar în final m-au sunat ei și mi-au spus că au venit rezultatele și mama e pozitivă. Apoi am tot sunat și mi s-a spus că e bine. Apoi mi-au spus că au intubat-o timp de 4 zile, după care au mutat-o iar în salon”.

În cursul zilei de miercuri, după ce s-a repetat testul pentru Covid-19, iar rezultatul a ieșit negativ, femeia a fost externată și trimisă acasă cu ambulanța.

”A plecat la spital pe picioare, iar ei mi-au trimis-o legumă și plină de răni, probabil de la prea mult stat pe spate și nespălat. Normal, în cazul celor care au probleme cu plămânii nu prea e voie să stai pe spate, trebuie să se miște un mic, să funcționeze cât de cât plămânii. De când a venit nu mai pot comunica cu ea. Nu mă mai cunoaște, cred. Se uită într-un punct fix. Are o escară la fund. Aceasta nu poate fi decât de la prea mult stat pe spate sau de la nespălare. E o gaură de-a dreptul”, a spus femeia.

”Eu sunt conștientă că, după 18 zile de stat în spital, poate fi slăbită, dar mama nu mai poate sta în șezut. Nu deschide ochii. De ieri doarme în continuu. Dacă o trezesc eu să mănânce, se trezește, dacă nu, ea nu cere. S-a întors într-o stare mai gravă decât cea în care a plecat.

Până la salvare a mers pe picioarele ei. Într-adevăr, saturația de oxigen era mică atunci, dar putea să meargă, pe când ieri am luat-o cu prelata. Eu nu pot acuza pe nimeni de nimic fiindcă nu am dovezi. Nu te lasă să intri în spital să vezi ce se întâmplă. Bănuiesc că de la nespălat și neîngrijit și de la prea mult stat pe spate. Vreau să vadă și alții ce se întâmplă în spital. Măcar să nu mai pățească și alții ce a pățit ea”, a mai spus fiica femeii.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

”Nu pot să-mi dau seama ce tratament i s-a putut aplica de ea nu mai e conștientă, nu e lucidă, nu mă cunoaște și în plus e și plină de răni. Mâna stângă e umflată, e vânătă pe picioare, rana de la fund e groaznică, a început să și sângereze. De când am adus-o eu plâng întruna. E foarte greu. Nu mi-am închipuit după tot ce mi s-a spus că e bine, că mănâncă singură, că va veni acasă așa. Cum să mănânce singură când ea nici nu poate ține o lingură în mână? E dureros să vezi că se întâmplă”, a mai spus ea.

Fiica femeii este cu atât mai revoltată de starea mamei ei cu cât a primit și factura din care reiese că spitalizarea a costat peste 19.000 de lei: ”În acești bani, intră costurile spitalizării, undeva la 11.000 de lei, hrana 170 de lei, analizele și tratamentul”.

Timp Online a cerut un punct de vedere managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, care a transmis că este plecat din țară și a direcționat jurnaliștii spre directorul medical dr. Gabriela Deak.

”La nivelul Spitalului, noi vom vom deschide o anchetă și vom vedea dacă personalul a respectat procedurile fiindcă avem proceduri privind partea de îngrijiri a escarelor. Vom analiza situația și vom vedea dacă nu s-a respectat procedura, atunci bineînțeles că se va dispune sancționarea celor vinovați”, a declarat dr. Deak.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Potrivit directorului medical al SJU, sunt pacienți în stare gravă – cum a fost și cazul de față - și pot apărea complicații.

”Important e să vedem că s-a făcut tot ce trebuie, iar lucrurile să se rezolve. În cazul în care sunt escare în curs de vindecare – pentru că vindecarea e de durată – pacientul poate fi lăsat și acasă sau în îngrijire într-un centru, dar cu recomandările de specialitate. Trebuie discutat cu familia cum să îngrijească pacientul, ce trebuie să urmărească”, a declarat dr. Gabriela Deak.

Sursa foto: TIMPONLINE.RO

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.