Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENŢIE, turişti! Focare de infecţie pe Litoral: Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în restaurante, cofetării şi magazine

autoservire litoral

Seria controalelor în unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 05 – 11 august. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 37 de sancţiuni în valoare de peste 351.000 de lei, iar activitatea la o unitate de procesare lapte şi la o unitate tip fast-food a fost suspendată temporar, transmite news.ro.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, în perioada 5 – 11 august, 239 de unităţi.

Controalele au vizat: 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

De asemenea, s-au găsit condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast – food, 6 unităţi tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food”, a anunţat, luni, autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, ANSVSA pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.