Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de ULTIMĂ ORĂ a autorităţilor: Are legătură cu atentatele

bruxelles

Atenţionare de călătorie de ultimă oră a autorităţilor. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că guvernul belgian a decis menținerea nivelului de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

Staţiile de metrou rămân închise, trenurile periurbane suspendate, astfel că, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie 2015, școlile și universitățile din Bruxelles vor fi închise.

Se recomandă locuitorilor capitalei belgiene, să evite "locurile cu o concentraţie mare de oameni," cum ar fi "concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun" și centrele comerciale aglomerate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Situaţia din Belgia continuă să fie explozivă. Staţiile de metrou şi şcolile din Bruxelles vor rămâne închise şi luni din cauza ameninţărilor serioase şi iminente de atentate în capitala Belgiei, a anunţat duminică prim-ministrul Charles Michel, potrivit AFP.

"Se face tot posibilul pentru a reveni la o situaţie normală, ne asumăm responsabilităţile", a spus premierul belgian.

Nivelul de alertă teroristă a fost menţinut la maximum - ameninţare serioasă şi iminentă, nivelul 4 - duminică seara pentru zona Bruxelles-ului.

"Ameninţarea este considerată drept una serioasă şi iminentă. Restul ţării rămâne la nivelul 3 (ameninţare posibilă şi aparentă). Situaţiile de care ne temem sunt atentate similare celor de la Paris, cu mai mulţi indivizi, cu atacuri în mai multe locuri şi cu potenţiale ţinte în locuri foarte frecventate", a afirmat premierul Charles Michel, conform Agerpres.

Autorităţile belgiene au ridicat sâmbătă la maximum nivelul de alertă teroristă pentru capitala Bruxelles din cauza 'unui risc de atentat cu arme şi explozibili' în mai multe locuri. Toate staţiile de metrou au fost închise, iar evenimentele cu participare numeroasă a publicului au fost anulate.

O nouă evaluare a situaţiei de securitate va fi făcută luni după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.