Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletul jamaican Jason Livermore a fost suspendat doi ani pentru dopaj

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Atletul jamaican Jason Livermore, medaliat cu aur şi cu bronz la Jocurile Commonwealth-ului, în 2014, a fost suspendat doi ani pentru dopaj, a anunţat, vineri, Comisia Antidoping Independentă din Jamaica, potrivit Reuters. Sancţiunea este valabilă din februarie 2017, când Livermore a fost anunţat că a fost depistat pozitiv în decembrie 2016 cu clomifen şi mesterolon.

Preşedintele comisiei, Kent Gammon, a declarat că în baza dovezilor prezentate la audierea de luna trecută, el şi ceilalţi membri ai comisiei nu consideră că Livermore a intenţionat să folosească substanţele respective pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive, ci doar a fost neglijent în privinţa formulării unei cereri pentru excepţie de uz terapeutic. Clomifenul este un medicament folosit în tratamentele pentru situaţiile de infertilitate la femei. Mesterolonul este un steroid anabolizant folosit în principal pentru creşterea masei musculare.

Sprinterul în vârstă de 29 de ani a spus, la audierea în faţa comisiei, că a declarat cele două medicamente care conţineau substanţele interzise. Jason Livermore a obţinut aurul la Jocurile Commonwealth-ului la ştafetă 4x100 m, alături de Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole şi Nickel Ashmeade. El a câştigat medalia de bronz la Glasgow în proba de 200 de metri, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.