Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost strămutaţi peste 180.000 de civili, în majoritate kurzi, din cauza conflictului irakiano-kurd

The Kurdistan Tribune
Kurdistan

Peste 180.000 de civili, în majoritate kurzi, au fost strămutaţi din cauza conflictului dintre guvernul central irakian şi regiunea Kurdistan din nordul Irakului, au anunţat joi organizaţii umanitare, relatează Reuters. Luna trecută, forţe irakiene au preluat controlul la Kirkuk şi în alte teritorii de la combatanţii kurzi peshmerga, ca represalii la un referendum privind independenţa organizat de Guvernul Regional al Kurdistanului (KRG) pe 25 septembrie, în nordul Irakului, conform Agerpres.

'Începând cu 2 noiembrie, peste 183.000 de oameni sunt strămutaţi în zonele disputate, între care 79.000 din oraşul Kirkuk', a anunţat Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare din Irak, într-un comunicat care nu face referire la grupuri etnice sau religioase.

Parlamentul Kurdistanului irakian a votat săptămâna trecută în favoarea amânării cu opt luni a alegerilor legislative ce erau prevăzute să aibă loc la 1 noiembrie şi urmează să anunţe în viitorul apropiat noua dată a alegerilor prezidenţiale ce trebuiau să aibă loc în aceeaşi zi. Acest vot survine la o lună după organizarea unui referendum pentru independenţă care a provocat o criză fără precedent între Erbil şi autorităţile federale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.