Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început controalele în farmaciile veterinare: Se face TRAFIC cu Ivermectină

ivermectină

Trei farmacii veterinare din Brăila au fost amendate de Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Brăila pentru nerespectarea regimului de comercializare, după ce au vândut Ivermectină fără reţete de la medici veterinari, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSV, Dragoş Frigioiu.

DSV Brăila a demarat un control la farmaciile veterinare pentru a verifica condiţiile în care se comercializează medicamentul de uz veterinar Ivermectină, în contextul în care, în spaţiul public, au apărut informaţii cu privire la faptul că acest produs ar putea fi folosit în tratamentul împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

"În prezent, se desfăşoară controale care vizează modul în care a fost comercializat antiparazitarul pe bază de Ivermectină în perioada 25-31 ianuarie. În urma controalelor efectuate, la trei farmacii veterinare verificate s-a constatat abatere de la normele sanitar-veterinare, având în vedere că antiparazitarele şi antibioticele nu pot fi eliberate din farmacii decât pe bază de reţetă eliberată de către un medic veterinar. Drept urmare, pentru nerespectarea regimului de comercializare, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.100 lei, respectiv 700 de lei pe fiecare punct farmaceutic", a declarat Dragoş Frigioiu.

Controalele care vizează comercializarea de către farmaciile veterinare a antiparazitarului pe bază de Ivermectină se vor încheia luni, 15 februarie.

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.