Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au murit fericite: fosilele a două țestoase în timpul actului sexual, găsite în Germania

Radu Pop
testoase japonia

Fosilele a două țestoase în timpul actului sexual, găsite în Germania

O fosilă unică a fost găsită în Germania - este vorba de fosila extrem de bine conservată a unui tânăr piton, care a trăit în urmă cu 47 de milioane de ani, a anunțat la sfârșitul lunii august Societatea Senckenberg de Istorie Naturală (Senckenberg Gesellschaft für Naturforschung), care a prezentat un raport privind recentele săpături de pe teritoriul carierei Messel (Grube Messel), informează Rador.

Această carieră este situată în landul federal Hessa, lângă Darmstadt, și este locul descoperirii a numeroase fosile de plante, insecte, pești, amfibieni și alte animale. În timpul eocenului (a doua perioadă a paleogenului), care a început în urmă cu 56 de milioane de ani și a durat aproximativ 20 de milioane de ani, pe acest sit a existat un lac vulcanic înconjurat de o pădure tropicală.

Aici s-au format fosile în șisturi bituminoase cu granulație fină - o rocă care a apărut din sedimentele de la fundul apei. În total, în timpul cercetărilor de la cariera Messel, au fost deja găsite câteva zeci de mii de fosile. Printre acestea se numără fosile de crocodili, a unui fel de pasăre colibri, a două țestoase în timpul actului sexual, oase ale diferitelor mamifere, în special, lilieci și propaleoteri.

Aceştia din urmă sunt adesea numiți cai preistorici, deși aceste animale nu sunt strămoșii direcţi ai cailor. În fiecare an numărul fosilelor găsite în această carieră crește cu aproximativ trei mii.

În anul 1995, Messel a primit statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Există un centru de informare pentru turiști și tururi ale șantierului de săpături, care se realizează pe bază de programare (www.grube-messel.de). Unele fosile din Messel pot fi văzute și în cadrul expoziției permanentă a Muzeului Landului Hessian din Darmstadt (Hessisches Landesmuseum Darmstadt).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.