Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au și ei CORUPȚII lor: Parlamentul Elveţiei i-a ridicat imunitatea procurorului general

swiss flag
elvetia steag drapel

O comisie a parlamentului elveţian i-a ridicat luni imunitatea procurorului general Michael Lauber, care va putea fi anchetat de un procuror special pentru modul în care s-a ocupat de un dosar legat de FIFA, transmite Reuters.

"Procurorul general Michael Lauber este suspectat de abuz în serviciu, nerespectarea confidenţialităţii şi favoritism, deoarece a avut câteva întâlniri neînregistraste cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, cu procurorul Rinaldo Arnold şi cu alte persoane", a comunicat comisia parlamentară, precizând că "ridicarea imunităţii este necesară pentru a obţine cea mai mare transparenţă posibilă privind aceste întâlniri, în cadrul unei anchete penale".

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Mandatul lui Lauber expira pe 31 august. El s-a oferit luna trecută să demisioneze, după ce o instanţă a ajuns la concluzia că a ascuns o întâlnire cu Infantino şi şi-a minţit superiorii în timp ce biroul ancheta corupţia din jurul forului fotbalistic internaţional.

Procurorul special Stefan Keller, însărcinat cu soluţionarea plângerilor penale împotriva lui Infantino şi a lui Lauber, i-a pus pe ambii sub urmărire penală luna trecută. Alături de ei este anchetat şi un procuror regional. Keller a fost cel care a solicitat parlamentului ridicarea imunităţii procurorului general.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.