Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audienţă TV record pentru ultimul meci universitar al jucătoarei Caitlin Clark

gds.ro
baschet

Ultimul meci din turneul universitar al jucătoarei Caitlin Clark, noua senzaţie a baschetului feminin din Statele Unite, a atras, duminică, o audienţă record de 18,7 milioane de telespectatori, cu un vârf de 24 de milioane, a anunţat, luni, postul ESPN, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Finala turneului universitar (NCAA) din acest an a opus echipele Iowa Hawkeyes, la care joacă Clark, şi South Carolina Gamecocks, care s-a impus cu 87-75 în meciul disputat la Cleveland.

Această audienţă este fără echivalent pentru un meci de baschet, masculin sau feminin, profesionist sau universitar, începând din 2019 în Statele Unite.

ESPN precizează că doar Jocurile Olimpice sau campionatul de fotbal american (NFL) au avut audienţe superioare de telespectatori din 2019.

Prin comparaţie, în decembrie 2022, finala Cupei Mondiale masculine de fotbal, dintre Argentina lui Lionel Messi şi Franţa lui Kylian Mbappe, din Qatar, a avut o audienţă de 16,78 milioane telespectatori la postul FX, difuzorul în limba engleză, iar alte 9 milioane de telespectatori au urmărit finala difuzată în limba spaniolă.

Această audienţă record se datorează lui Caitlin Clark (22 ani), care a animat baschetul universitar cu statistici uimitoare, 30 de puncte înscrise în finală, 41 de puncte, în sferturile de finală, dintre care 9 coşuri de trei puncte.

Clark, care însă nu a câştigat titlul în campionatul universitar, va debuta în baschetul profesionist în liga WNBA şi este candidată la un loc în Team USA, care va disputa Jocurile Olimpice de la Paris din această vară (26 iulie-11 august).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.