Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, noi precizări după decizia CCR referitoare la protocoalele cu SRI - Judecătorul verifică legalitatea probelor în cameră preliminară

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, sustine, referitor la efectele decizie CCR privind protocoalele dintre parchete si SRI, ca dosarele au fost intrumentate corect, cu respectarea legii, legalitatea probelor fiind verificata, de fiecare data, de judecatori in procedura de camera preliminara.

"Ministerul Public a luat act de decizia CCR vom urmări atent motivarea care se va realiza. Ceea ce vă pot asigura este că întotdeauna dosarele au fost instrumentate atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de cercetare judecătorească exclusiv pe baza dispozițiilor Codului de Procedură Penală. Altfel, este evident că ar fi nule actele respective. Judecătorul verifică în camera preliminară ori de câte ori primește un dosar penal, să vadă care este validitatea actelor de urmărire penală care s-au efectuat. Cu sau fără protocol, când judecătorul constată că un act de urmarări penală s-a efectuat în afara cadrului legal îl declară nul ca nu are nimeni interesul să lucreze degeaba.  Pana acum nu am vazut astfel de acte ca nimeni nu vrea sa faca dosare care sa-l compromita ca profesionist .La toate analizele cu colegii punem accent foarte mare pe calitatea actelor de urmarire penala", a declarat Augustin Lazar.

Citeste si ALERTĂ Teldrum a dat în judecată CJ Teleorman, după ce a dat înapoi statului Insula Belina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.