Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, deranjat de jurnaliști: 'Altă întrebare!' + Procurorul General dă de pământ cu CCR: 'Vrem să știm dacă mai suntem independenți'

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a ironizat decizia CCR, prin care Klaus Iohannis e obligat să o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Lazăr spune că procurorii așteaptă motivarea deciziei de la CCR pentru a ști dacă mai sunt sau nu independenți.

”Cu toții așteaptă, cu interes, considerentele acestei decizii, pentru a face o analiză juridică. Juriştii nu speculează, ci discută exclusiv pe considerente şi pe temei juridic. Colegii noştri sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia sensibilă care s-a creat şi cu toţii aşteaptă să vadă ce va conţine motivaţia Curţii Constituţionale. Noi ştim de ani de zile, dacă nu de zeci de ani, că există o independenţă a legislaţiei şi sunt preocupaţi să ştie dacă acest principiu al independenţei magistraţilor va mai fi valabil pentru procurori sau situaţia va fi interpretată într-o altă manieră. Vrem să vedem dacă se înlătură îngrijorările colegilor. Decizia devine general obligatorie, după ce e publicată în Monitorul Oficial.”, a spus Lazăr.

Citește și: A început bătălia pentru putere: Cine i-ar putea lua locul Laurei Codruţa Kovesi la DNA – mutarea Procurorului General România stă pe un „butoi cu pulbere”

Procurorul general a comentat și despre șirul de achitări celebre în dosarele instrumentate de DNA. Lazăr le spune celor care s-au bucurat că decizia definitivă ar putea fi alta.

”Nu am discutat cu doamna Kovesi, pentru că nu am avut ocazia. S-au dat soluții atât de condamnare, cât și de achitare. Soluțiile de achitare care s-au dat sunt la fond. De ce să ne grăbim, să le comentăm? Să așteptăm ca soluțiile să fie definitive.”, a adăugat el.

Citește și: Surpriza lui Iohannis! Planul din spatele ușilor închise! Cum va juca în ecuația Kovesi

Vizibil deranjat de întrebările jurnaliștilor, Augustin Lazăr a răspuns, de mai multe ori, cu replica ”altă întrebare”, făcută celebră de Florin Iordache, în momentul în care și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.