Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, SOLIDAR cu magistraţii protestatari: 'Aşteptăm un dialog cu cei care modifică legile...'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general se solidarizează cu magistraţii care au protestat faţă de modificările propuse la Legile Justiţiei. La sosirea la CSM, Augustin Lazăr le-a mărturisit jurnaliştilor că magistraţii apără independenţa justiţiei şi susţine că se aşteaptă la dialog din partea parlamentarilor.

"Avem o magistratură la nivel european, matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care e în măsură să apere independenţa justitiei. Aceasta este lecţia dată de magistratura română. Avem o scrisoare a preşedintei CSM, care arată acelaşi lucru pe care îl doresc şi magistraţii în sensul că ne aşteptăm la un dialog din partea celor care se ocupă de modificări la Legile Justiţiei pentru că magistratura română are specialişti, CSM are experţi şi acest dialog e absolut necesar pentru a realiza legi bune. În niciun caz nu se poate face în grabă, se studiază impactul pe care îl poate avea în practică şi abia apoi e votat ca lege. (...) Magistraţii, vă rog să observaţi, se manifestă decent, foarte consţienţi de valorile culturii europene, nu au făcut nimic ofensator. Din contră, au arătat că nu le este indiferent faptul că independenţa justiţiei poate fi afectată. (...) Magistraţii sunt independenţi. Vă rog să observaţi că independenţa presupune că cineva care are calitatea de magistrat ştie ce are de făcut.", a declarat Augustin Lazăr la CSM.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei dă replica în scandalul modificării Legilor Justiţiei: 'Magistratul trebuie să INTERPRETEZE şi să APLICE legea...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.