Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR face ACUZAȚII pe tema PNRR care aduce bani de la UE: se plănuiesc privatizări ale companiilor de stat

Facebook
Claudiu Târziu

Lipsa de transparență a Guvernului face din PNRR o cutie neagră în care nu vedem nimic, afirmă copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor Claudiu Târziu. El cere dezbaterea și aprobarea documentului în Parlament.

„Lipsa de transparență a Guvernului face din PNRR o cutie neagră în care nu vedem nimic. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este un plan de reforme structurale care va avea impact enorm asupra următorilor șapte ani de implementare și în perspectivă asupra viitorului României. El include reforma companiilor de stat și a pensiilor, cu intenția privatizării, reforma drastică a sistemului energetic și alte reforme radicale”, afirmă copreședintele AUR, Claudiu Târziu, conform Mediafax.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

El cere ca PNRR să fie dezbătut și votat în Parlament și îl acuză pe Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, că a prezentat Parlamentului „un simulacru de prezentare pe nouă pagini a unui document de 300 de file, nici acela finalizat”. Liderul AUR invocă cerințele Comisiei Europene ca PNRR să fie însușit de toate forțele politice, „ocolirea Parlamentului fiind nedemocratică, iar documentul ilegitim”.

„Există riscul ca fondurile nu doar să fie alocate defectuos, irosite, ci să aibă efecte negative economic, social și politic. În loc să facă România mai rezilientă în fața șocurilor și crizelor, ele riscă să adâncească riscurile”, conchide Târziu.

Premierul Florin Cîțu susține că PNRR este o decizie a Guvernului și că nu trebuie prezentat în Parlament.

PNRR este parte dintr-un plan de reforme al Uniunii Europene în valoare de 672 miliarde de euro, cel mai mare de la înființarea Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.