Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR nu este de acord cu comasarea alegerilor și amenință cu atacarea la CCR: 'Va duce la fraude masive'

Facebook
George Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor susţine că iniţiativa de comasare a alegerilor locale şi parlamentare este neconstituţională şi anunţă că va ataca legea la CCR, în cazul în care ea va fi adoptată de coaliţia de guvernare.

"Partidele sistemului se opintesc să rămână la butoane şi după anul 2024 şi, pentru că ştiu că românii nu mai vor să le voteze, inventează tot felul de tertipuri. Nu suntem de acord cu ideea comasării alegerilor locale şi parlamentare, pentru că ea va duce la fraude masive şi la oameni încolonaţi ca vitele să meargă la vot. În loc să umble cu ocaua mică, liderii PSD, PNL şi UDMR ar face mai bine să crească reprezentativitatea aleşilor locali şi legitimitatea acestora în cadrul comunităţilor locale, prin adoptarea Legii alegerilor locale în două tururi. (...) AUR va ataca legea la Curtea Constituţională în situaţia în care va fi adoptată de coaliţia de guvernare", a declarat vineri deputatul George Simion, copreşedinte AUR, într-un comunicat transmis AGERPRES.

În opinia senatorului Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, argumentul costurilor, invocat de liderii coaliţiei în sprijinul comasării alegerilor locale şi parlamentare, este "unul fals".

"Se invocă argumentul costurilor, însă acesta este unul fals. Democraţia costă şi a costat dintotdeauna, iar alternativa la ea nu este acceptabilă. De altfel, CCR s-a pronunţat în sensul că reducerea costurilor nu se poate constitui în argument care să susţină, în orice condiţii, restrângeri ale exerciţiului unor drepturi sau ale unor libertăţi sau care să susţină măsuri de natură a afecta principii fundamentale ale statului de drept. AUR a avut proiecte reale de reducere a unor costuri, precum tăierea subvenţiilor pentru partidele politice sau eliminarea pensiilor speciale nesimţite, dar acestea au fost respinse în Parlament", arată Claudiu Târziu, în acelaşi comunicat.

Potrivit acestuia, consolidarea AUR în perspectiva parlamentarelor din 2024 începe cu congresul formaţiunii, care va avea loc duminică. "Este primul congres care se desfăşoară după ce AUR a devenit partid parlamentar şi un pas care va dovedi unitatea şi maturitatea partidului", spune el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.