Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | AUR și USR se acuză reciproc după ce au fost aproape de bătaie în centrul Timișoarei: 'Am dat peste extremiștii adevărați'

usr aur usr

Timișoara a fost scena unui conflict între membrii AUR și reprezentanții USR, inclusiv viceprimarul orașului, Ruben Lațcău. Incidentul a avut loc joi seara, în timpul unei acțiuni electorale în Piața Unirii.  Cele două partide se acuză reciproc de agresiune.

Potrivit unui comunicat de presă emis de AUR, situația a degenerat când membrii partidului au încercat să lipească afișe electorale, întâlnind opoziție din partea membrilor USR, care se aflau și ei în piață pentru o activitate similară. Diferența notabilă între cele două grupuri era prezența bodyguarzilor alături de membrii USR, susține AUR.

Conflictul a escaladat rapid când membrii AUR au început să-i întrebe pe cei de la USR despre contribuțiile lor la dezvoltarea orașului Timișoara și despre alte teme sensibile, cum ar fi politica de vaccinare. Conform sursei citate, viceprimarul Ruben Lațcău ar fi reacționat agresiv, împingând și flancând membrii AUR, comportament surprins pe înregistrările video ale incidentului.

Comunicatul AUR

„Am dat peste extremiștii adevărați, la Timișoara!

Aseară, în timpul unei acțiuni electorale desfășurate în centrul Timișoarei, membrii echipei AUR au fost agresati fizic de către viceprimarul orașului, Ruben Lațcău (USR). Totul s-a întâmplat sub privirile conducerii Alianței Dreapta Unită, fiind prezenți atât Vlad Voiculescu, cât și Eugen Tomac, Cătălin Drulă și Ludovic Orban.

Ce s-a întâmplat, mai exact? Membrii AUR s-au deplasat în Piața Unirii din Timișoara pentru a lipi afișe electorale. Acolo i-au întâlnit pe cei de la USR, care ieșiseră și ei la o acțiune în aceiași zonă. Singura diferență dintre grupul AUR și grupul USR a fost că cel din urmă era flancat de bodyguarzi. De ce, numai ei știu, probabil le este frică de ce cred timișorenii despre aceștia. În fine, cei de la USR au fost rugați să se dea la o parte, să îi lase și pe membrii AUR să lipeasa afișe electorale, dar aceștia au continuat să provoace, să înjure, să blocheze accesul la panoul electoral.

La scurt timp după acest episod, colegii noștri au început să îi ia la întrebări pe cei din USR cu privire la ce au făcut pentru Timișoara, la bătaia de joc din primăria lui Fritz, Vlad Voiculescu a fost întrebat despre vaccinuri. Rezultatul? Viceprimarul USR al Timisoarei, Ruben Lațcău, a devenit foarte agresiv, a început să flancheze și să împingă membrii AUR, a încercat să îi lovească, fiind cu greu potolit de colegii acestuia. Pe toate filmările se văd clar toate aceste lucruri.

Este ironic cum aceste specimene politice ne acuză pe noi de extremism, când acțiunile lor parcă sunt copiate direct din manualul unui dictator în devenire. Umblă cu bodyguarzii după ei, devin agresivi la cea mai mica întrebare, încearcă să blocheze accesul unui partid la un panou electoral de care ar trebui să beneficieze toate formațiunile politice, nu doar USR-ul. Cam așa arata marea speranță a progresismului de baltă în România.

Ca o încheiere, l-am văzut pe mafiotul de Freddy Simonis cum a ieșit și a spus că autoritățile trebuie să prevină astfel de acte de „huliganism”. Autoritățile mai bine s-ar uita chiar în curtea domnului Simonis, având în vedere legăturile acestuia dubioase cu golanii și interlopii atât din Timișoara, cât și din PSD și PNL.”

Comunicatul USR

„Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Dominic Fritz şi Alin Nica din Piaţa Unirii, cu scandări, insulte şi intimidări.

Considerăm că incidentul produs de AUR din noaptea de 9 spre 10 mai din Piaţa Unirii este o provocare şi că, în Timişoara cel puţin, partidul lui George Simion execută ceea ce-i comandă PSDPNL.

De altfel, candidatul AUR la Primăria Timişoara, Ilie Sârbu, este consilierul personal al viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care candidează şi pe lista PSD-PNL pentru Consiliul Local.

În timp ce Dominic Fritz, Alin Nica, împreună cu Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, ofereau declaraţii presei, în faţa panourilor de afişaj, un grup ostil de membrii AUR şi-a făcut loc, cu forţa, prin grupul de susţinători, în loc să aştepte, civilizat, finalizarea evenimentului.

Ceea ce a creat o busculadă, în care a fost îmbrâncit şi viceprimarul Ruben Laţcău, poziţionat între primarul Dominic Fritz şi grupul violent de la AUR.

Nu e prima oară când AUR acţionează agresiv: a intrat, tot cu forţa, în Primăria Timişoara în urmă cu doi ani cu intenţia declarată de a-l scoate afară din Primărie, la propriu, pe primarul Dominic Fritz.

În timp ce Dominic Fritz şi Alin Nica erau reţinuţi în ambuscada provocată de AUR, liderii PSDPNL lipeau liniştiţi afişe cu încălcarea legii: peste afişele lui Dominic Fritz şi ale altor candidaţi şi pe mai multe panouri decât permite legea.

Această atmosferă de campanie încărcată de ură şi violenţă nu este specifică Timişoarei. Nu ne mirăm că simpatizanţii AUR reacţionează cu forţă brută când spaţiul public este inundat de murdării împotriva lui Dominic Fritz, de atacurile continue ale lui Nicolae Robu împotriva acestuia şi chiar de îndemnuri la violenţă ce vin din tabăra Robu-Simonis via diverşi simpatizanţi.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.