Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia înfiinţează o nouă forţă de instrucţie militară pentru a-i ajuta pe vecinii săi din Pacific

www.operationworld.org
australia

Australia înfiinţează o nouă forţă de instrucţie militară pentru a-i ajuta pe vecinii săi din Pacific, a anunţat marţi ministrul apărării, informează AGERPRES.

"Forţa de Sprijin Pacific va angaja o echipă mobilă de instrucţie pentru a întări capacitatea, rezistenţa şi interoperabilitatea în întreaga regiune în domeniul asistenţei umanitare, ajutorului în caz de dezastre şi în menţinerea păcii", a anunţat ministrul australian al apărării Linda Reynolds.

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

"Pacific Support Force", cu baza la Brisbane, care va începe primele activităţi de implicare în acest an, va colabora cu vecinii Australiei, inclusiv Papua Noua Guinee, Fiji şi Vanuatu.

"Vor fi aprofundate legăturile de lungă durată prin desfăşurarea de exerciţii, instrucţie şi cursuri", a precizat Reynolds într-un comunicat transmis agenţiei germane de presă.

Ea a spus că programul face parte dintr-o "serie de iniţiative de aprofundare a angajamentului semnificativ cu Pacificul, pentru a construi o regiune sigură din punct de vedere strategic, stabilă economic şi suverană politic".

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

"Deciziile cu privire la locul şi momentul când vor fi desfăşurate aceste activităţi vor fi luate în consultare strânsă şi adaptate pentru a satisface nevoile partenerilor noştri regionali", a declarat Alex Hawke, ministrul pentru dezvoltare internaţională şi Pacific.

În ultimii ani, Pacificul a fost cel mai nou câmp de luptă între China şi Statele Unite şi aliaţii lor, inclusiv Australia.

Luni, Wall Street Journal a relatat că China şi Cambodgia au ajuns la un acord secret - negat de ambele ţări - de a plasa forţe armate la o baza navală cambodgiană lângă Sihanoukville.

Australia a declarat că doreşte clarificări din partea Cambodgiei.

Citește și: Radu Tudor denunță un atentat la securitatea României! Celebrul jurnalist atacă Guvernul

Forţele de apărare australiene au amplificat de asemenea o iniţiativă a guvernului de două miliarde de dolari americani, "Pacific Step-Up", printr-o serie de angajamente militare în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.