DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Australia - Peste 60.000 de koala au fost afectați de incendiile de vegetație din acest an

https://en.wikipedia.org/wiki/Koala
Koala

Peste 60.000 de koala s-au numărat printre animalele afectate de incendiile de vegetaţie devastatoare din vara 2019-2020 din Australia, conform unui raport publicat luni, citat de agenţia DPA potrivit Agerpres.

Raportul final privind impactul incendiilor de vegetaţie, realizat de organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) din Australia, a concluzionat că în total aproape 3 miliarde de animale s-au aflat în calea incendiilor care au mistuit până la 19 milioane de hectare din sudul şi estul Australiei.

Populaţiile de koala din statele New South Wales şi Queensland erau în declin rapid înainte de incendii.

Efectele pe care le-a avut "Vara Neagră" asupra speciilor native au inclus decesul, leziunile, traumele, inhalarea de fum, stresul termic, deshidratarea şi pierderea habitatului.

Raportul a dezvăluit de asemenea că aproximativ 143 de milioane de mamifere, 2,46 miliarde de reptile, 181 de milioane de păsări şi 51 de milioane de broaşte s-au aflat în regiunile afectate de flăcări.

Cifrele au rămas neschimbate în comparaţie cu datele incluse în raportul intermediar publicat în luna iulie.

Directorul executiv al WWF Australia, Dermot O'Gorman, a declarat că cifra de aproape 3 miliarde de animale afectate este "mult peste medie".

El a anunţat că organizaţia pe care o reprezintă lucrează la un plan de "Regenerare a Australiei", care include o viziune îndrăzneaţă pentru a dubla numărul de koala din estul Australiei până în 2050".

"WWF este hotărâtă să contribuie la refacerea vieţuitoarelor sălbatice şi a habitatelor, la întinerirea comunităţilor afectate de incendiile de vegetaţie, stimularea agriculturii sustenabile şi creşterea rezistenţei ţării noastre", a spus O'Gorman.

Reprezentantul WWF Australia a precizat că numărul exemplarelor de koala afectaţi este "profund îngrijorător" pentru o specie aflată deja în dificultate.

În cadrul planului intitulat "Koalas Forever" "Koala pentru totdeauna", WWF Australia va testa însămânţarea cu seminţe de eucalipt dispersate de drone pentru crearea unor coridoare pentru koala şi, de asemenea, va înfiinţa un fond pentru încurajarea proprietarilor de terenuri să creeze zone sigure pentru koala.

Frunzele de eucalipt sunt principala sursă de hrană pentru koala, şi, prin urmare, refacerea zonei împădurite distruse în incendiile din perioada 2019-2020 este esenţială pentru supravieţuirea pe termen lung a acestor animale. Unele drone WWF pot să împrăştie până la 40.000 de seminţe pe zi.

Cel mai recent sezon al incendiilor de vegetaţie din Australia a fost unul dintre cele mai grave înregistrate vreodată, soldându-se cu moartea a 34 de persoane şi distrugerea a circa 3.000 de case, după ce mai mulţi ani de secetă au făcut ca zona împădurită să devină neobişnuit de uscată.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.