Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia raportează 2.357 de noi cazuri de COVID-19 pe măsură ce campania de vaccinare continuă

lrt.lt
test covid

Australia a raportat sâmbătă 2.357 de cazuri noi ale variantei de coronavirus Delta, deoarece efortul de a vaccina populația țării continuă pentru a pune capăt blocajelor și a permite redeschiderea frontierelor internaționale.

O interdicție de 18 luni a călătoriilor internaționale va fi ridicată treptat începând de luna viitoare pentru unele state, când 80% dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani vor fi complet vaccinate.

55% dintre australieni au fost inoculați complet, iar aproape 80% au primit cel puțin o doză.

Statul Victoria, care a raportat sâmbătă un număr record de 1.488 de cazuri COVID-19, a anunțat vineri obligativitatea vaccinării pentru aproximativ 1 milion de angajați din industrii până pe 15 octombrie pentru a continua să lucreze.

Poliția din Melbourne, capitala statului, a dispersat sâmbătă un mic miting împotriva mandatului și a făcut mai multe arestări pentru încălcarea regulilor de sănătate publică care interzic adunările publice mari.

Statul, cu aproximativ un sfert din cei 25 de milioane de oameni din Australia, se află în carantină din data de 5 august.

Noul Wales de Sud, care se luptă cu cel mai mare focar Delta din țară, a raportat sâmbătă 813 cazuri și 10 decese. Aproape 88% din populația eligibilă a statului a fost parțial vaccinată și 65% în totalitate, transmite Reuters.com

Sydney, capitala statului, a fost închisă din 26 iunie, unele restricții fiind programate să fie ridicate pe 11 octombrie.

Cel mai populat stat australian este de așteptat să fie primul care se deschide complet odată ce vaccinarea de 80% este atinsă, dar autoritățile au avertizat că numărul de cazuri se așteaptă să crească, iar spitalele vor fi supuse unei tensiuni pe măsură ce Australia învață să trăiască cu COVID-19.

Australia și-a închis frontierele internaționale în martie 2020. De atunci, doar un număr limitat de persoane au primit un permis de a părăsi țara în situații critice de afaceri sau umanitare.

Cetățenilor și rezidenților permanenți din străinătate li s-a permis să se întoarcă, sub rezerva unor cote și a unei perioade obligatorii de carantină de 14 zile într-un hotel pe cheltuiala lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.