Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australienii au pierdut peste 240 de milioane de dolari din cauza investițiilor și escrocheriilor cripto în 2022

hackermoon.com
hack software

Persoanele de peste 55 de ani și sub 64 de ani reprezintă cea mai mare categorie de vârstă care au căzut pradă înșelătoriilor.

Australienii au continuat să fie păcăliți de escrocherii legate de investiții și cripto, pierzând până acum 242,5 milioane de dolari australieni în favoarea escrocilor în 2022, potrivit celor mai recente date Scamwatch.

Din ianuarie până în iulie a acestui an, majoritatea fondurilor pierdute din cauza înșelătoriilor de toate tipurile au fost înșelătorii de investiții, care variază de la escrocherii cu momeală romantică la schemele clasice Ponzi și escrocherii cu criptomonede, conform cointelegraph.com.

Cifra este deja cu 36% mai mare decât cifrele de pe tot parcursul anului 2021, ceea ce a arătat că australienii au pierdut 178,2 milioane de AUD din cauza escrocheriilor de investiții în acest an.

Este o amenințare care i-a determinat pe susținătorii consumatorilor să pretindă ca băncile să își asume mai multă responsabilitate pentru rambursarea înșelătoriilor pentru a „conduce investiții mai mari în stoparea fraudei”.

Potrivit unui raport din 8 septembrie de la Australian Broadcasting Corporation (ABC), grupurile de advocacy fac eforturi pentru reforme care cer băncilor să verifice că numele destinatarului se potrivește cu numele contului atunci când banii sunt transferați online.

„Reforma cheie este de a muta această răspundere de la consumatorii individuali la bănci atunci când vine vorba de pierderi înșelătorii”, a spus directorul executiv al Consumer Action Law Center, Gerard Brody.

Ele [băncile] vă cer numele contului, dar de fapt nu verifică”.

Cu toate acestea, băncile doresc ca mai mulți clienți să utilizeze tehnologia opțională PayID, care le permite clienților să vadă numele atașat unui BSB și numărului de cont.

Brody a spus că este clar că sistemul opțional care obligă consumatorii să fie singurii responsabili pentru prevenirea înșelătoriilor nu funcționează.

Autoritățile australiene par să fi intensificat controlul asupra spațiului cripto pe fondul unei creșteri a înșelătoriilor cripto, a hackurilor și a scăderii pieței în general.

Pe 11 septembrie, comisarul Comisiei Australiane pentru Valori Mobiliare și Investiții (ASIC) Sean Hughes i-a îndemnat pe investitori să înțeleagă că investiția în active criptografice este o formă de „asumare de riscuri extreme”.

Vrem să fim foarte clari și lipsiți de ambiguitate în mesajele noastre către consumatorii care intră pe piață”, a declarat comisarul ASIC Sean Hughes la o conferință a Institutului de guvernare, după cum a raportat presa locală, adăugând:

Credem că activele cripto sunt foarte volatile, în mod inerent riscante și complexe.”

În august, Poliția Federală Australiană a înființat o echipă dedicată pentru a monitoriza tranzacțiile legate de criptomonede, după ce anterior a numit criptomoneda o „amenințare emergentă” pe fondul creșterii activității criminale din jurul tehnologiei.

Luna a văzut, de asemenea, noul guvern Laburist din Australia și-a anunțat poziția cu privire la reglementarea cripto , în timp ce schimbul de criptomonede Binance Australia a anunțat, de asemenea, în august că înăsprește procesele de integrare pentru noii utilizatori pentru a proteja persoanele semnalate ca fiind cele mai vulnerabile la criminalitatea financiară cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.