Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria surprinde întreaga lume: a început să vândă alimente imprimate 3D și sunt invocate motive ecologice

CSID
Somon

Austria a început să vândă alimente imprimate 3D

Pe rafturile magazinelor austriece au apărut fileuri de somon vegan realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, informează Rador Radio România.

Potrivit producătorului, startup-ul vienez "Revo Foods", acesta este primul produs alimentar "imprimat" din lume care a ajuns pe rafturile supermarketurilor.

"Somonul" este creat pe baza unei micoproteine obținute din ciuperci. Peștele 3D conține, de asemenea, alge sau alte materiale derivate din plante, care conferă produsului textura și gustul peștelui real. În plus, fileurile conțin cantități mari de proteine ​​și acizi grași omega-3.

Potrivit afirmaţiilor producătorilor, cu noul aliment ei vor să ofere o alternativă mai ecologică la metodele tradiționale de pescuit. "Revo Foods" estimează că aproximativ 60% din stocurile de pește ale lumii sunt supraexploatate, punând multe specii în pericol de dispariție.

Context

Anterior, Europulse a anunţat startup-ul francez "Gourmey" a dezvoltat o tehnologie care permite realizarea de foie-gras în laborator. Ideea este legată de caracterul inuman al tehnologiei clasice de obținere a delicatesei, în care păsările sunt hrănite forțat printr-un tub pentru a-și mări ficatul de 10 ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.