Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria va îngheța prețul energiei electrice din decembrie până în vara anului 2024

Twitter
Austria

Guvernul austriac a anunțat miercuri planurile de plafonare a costurilor energiei electrice începând cu luna decembrie, pentru a face față creșterii prețurilor, declanșată parțial de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit CNN.

Plafonarea prețurilor „este eficientă pentru aproximativ 80% din consumul mediu al unei gospodării și atenuează masiv creșterea costurilor. Pentru un consum mai mare de 2900 kWh, trebuie plătit prețul pieței. Acest lucru oferă, de asemenea, un stimulent pentru economisirea energiei electrice", a declarat cancelarul Karl Nehammer înainte de o reuniune a Consiliului de Miniștri, conform Mediafax.

Înghețarea costului energiei electrice va intra în vigoare începând cu 1 decembrie și va rămâne valabilă până la 30 iunie 2024. Măsura ar trebui să scutească o gospodărie de o cheltuială medie de aproximativ 500 de euro (497 de dolari) pe an, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Miniștri.

Guvernul își propune să adopte planul în parlament „cât mai repede posibil, probabil în octombrie", a precizat Nehammer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.