Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria vrea interzicerea purtării vălului islamic de către funcţionarii publici

www.jihadwatch.org
femei islam

Ministrul austriac pentru afaceri externe şi integrare, Sebastian Kurz, intenţionează să interzică portul vălului islamic de către funcţionarii publici, inclusiv de către cadrele didactice din şcoli, relatează Reuters.

Kurz, care reprezintă Partidul poporului (OVP, creştin democrat), lucrează la un proiect de lege în acest sens alături de social-democrata Muna Duzdar, secretar de stat, care este musulmană, scrie agerpres.ro.

Dacă proiectul lor va fi adoptat, va fi vorba de măsuri mai dure decât în Franţa, de exemplu, unde este interzis doar vălul integral, sau în Germania, unde instanţa supremă a îngrădit demersurile deputaţilor vizând interzicerea purtării vălului islamic de către profesori.

"Întrucât ne referim la şcoli, este vorba de efectul de rol-model şi de influenţa asupra tineretului. Austria este tolerantă în ce priveşte religiile, dar este totodată un stat laic", a declarat Kurz.

Pe de altă parte, acesta s-a pronunţat favorabil în ce priveşte prezenţa crucii creştine în sălile de clasă, vorbind de o evoluţie "culturală istorică".

Sebastian Kurz are în vedere de asemenea impunerea de restricţii asupra distribuirii Coranului de către musulmanii salafişti, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministrului.

La rândul său, Muna Duzdar a subliniat pentru Reuters că este împotriva discriminării la locul de muncă pe motive religioase. "Sunt deschisă la discuţii, dar realitatea este că nu poţi face o selecţie între religii. Când vorbim despre porturi şi simboluri religioase, trebuie să ne referim la toate religiile. Lucrăm la un dialog cu toate comunităţile religioase", a dat asigurări politiciana social-democrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.