Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoarea canadiană Julie Doucet a câştigat marele premiu al festivalului de la Angouleme dedicat benzilor desenate

nouvelle-aquitaine-tourisme.com
benzi desenate angouleme festival

Autoarea canadiană Julie Doucet a câştigat miercuri marele premiu al oraşului Angouleme, cea mai prestigioasă recompensă pentru creatorii de benzi desenate, transmite AFP.

Născută în Quebec, Julie Doucet, în vârstă de 56 de ani, este doar a patra femeie care îşi trece astfel numele pe listă câştigătorilor acestui premiu prestigios, fiind răsplătită pentru întreaga activitate, compusă în principal din fanzine în care a dat frâu liber unei estetici punk şi unei imaginaţii nestăpânite.

Ea este şi prima canadiană recompensată la Angouleme, marea majoritate a câştigătorilor fiind europeni, în special francezi sau belgieni, potrivit Agerpres.ro.

Julie Doucet este cunoscută mai ales pentru fanzinele realizate în urmă cu treizeci de ani, precum "Dirty Plotte", expresioniste spre trash chiar, reunite recent într-un volum apărut în limbile engleză, spaniolă şi franceză.

"Îmi vine foarte greu să cred. De fapt, sunt foarte agitată", a declarat Julie Doucet pe scena Teatrului naţional din Angouleme.

"Totul a început din nimic, un mic fanzin în anii 80 cu un titlu nu foarte clar. Şi iată-mă la Angouleme, câştigând cel mai important premiu din industria benzilor desenate", a adăugat autoarea canadiană care, până în prezent, a avut foarte puţine apariţii publice.

Festivalul s-a deschis miercuri seara cu un "concert de desene", un omagiu adus poporului ucrainean care se confruntă cu invazia armatei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.