Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoarea coproducţiei 'Quo Vadis, Aida?', Jasmila Zbanic, a fost desemnată cel mai bun regizor

filme, cinema, cinematograf

Cineasta Jasmila Zbanic din Bosnia şi Herţegovina, care semnează regia filmului "Quo Vadis, Aida?", o coproducţie cu participare românească, a fost desemnată cel mai bun regizor în cadrul galei premiilor Academiei Europene de Film (EFA) în curs de desfăşurare sâmbătă seara la Berlin, informează Agerpres.

"Quo Vadis, Aida?" este o coproducţie Bosnia-Herzegovina, Austria, Ţările de Jos, Franţa, Polonia, Norvegia, Germania, România, Turcia. Acţiunea are loc în Bosnia, 11 iulie 1995. Aida este traducător pentru Naţiunile Unite în micul oraş Srebrenica. Când armata sârbă cucereşte oraşul, familia ei se numără printre miile de cetăţeni care caută adăpost în tabăra ONU. Fiind o persoană din interiorul negocierilor, Aida are acces la informaţii cruciale pe care trebuie să le interpreteze. Ce se întrevede la orizont pentru familia şi oamenii ei - salvare sau moarte? Ce mişcare ar trebui să facă? - rezumă site-ul EFA.

La categoria "regizor european" fusese nominalizat şi Radu Jude, pentru cel mai recent film al său, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc". El a avut o nominalizare şi la categoria "scenarist european", titlu ce a revenit realizatorului francez Florian Zeller, pentru filmul "The Father".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.