Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autobuz pe hidrogen, testat săptămâna aceasta pe mai multe trasee din Râmnicu Vâlcea

adevarul.ro
autobuz hidrogen solaris

Un autobuz inovativ alimentat cu hidrogen va circula săptămâna aceasta în municipiul reşedinţă, pentru a fi testat în vederea unei posibile achiziţionări a unor astfel de vehicule prietenoase cu mediul pentru transportul în comun din oraş, a anunţat, luni, municipalitatea râmniceană, potrivit Agerpres.

"Din dorinţa de a face o simulare în condiţii cât mai apropiate de realitate, autobuzul va circula pe mai multe linii ETA din oraş, fiind disponibil şi pentru îmbarcarea călătorilor, ce vor avea astfel ocazia să călătorească gratuit cu acest mijloc de transport. Pe durata testării, compania ETA S.A. (operatorul de transport în comun din oraş - n.r.) va realiza o monitorizare a autonomiei şi a consumului de hidrogen înregistrat, în paralel cu studiul comparativ al costurilor de operare a acestui autobuz faţă de autobuzele alimentate cu alte tipuri de combustibili neconvenţionali, dar şi o analiză a cheltuielilor aferente implementării infrastructurii necesare (inclusiv a unei staţii de reîncărcare) pentru operarea unei flote de autobuze alimentate cu hidrogen", se arată în comunicatul trimis de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Edilii din Râmnic au precizat că autobuzul, fabricat de compania poloneză Solaris Bus&Coach, este sută la sută ecologic, fiind bazat pe cele mai noi tehnologii din domeniul hidrogenului, motiv pentru care probele vor fi realizate în parteneriat şi cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI - Râmnicu Vâlcea, recunoscut pe plan naţional şi internaţional şi pentru tehnologiile energetice bazate pe hidrogen dezvoltate, potrivit Agerpres.

"Principalele avantaje ale utilizării acestui tip de vehicule sunt autonomia mult mai mare comparativ cu a unui autobuz electric cu acumulatori şi timpul de alimentare mult redus: de la câteva ore (în cazul încărcării acumulatorilor unui autobuz electric), la câteva minute. În contextul în care autobuzele cu emisii 'zero' reprezintă viitorul transportului în comun, ETA S.A. ia în calcul alternativa achiziţionării unor astfel de vehicule prietenoase cu mediul, alimentate cu combustibili neconvenţionali, apelând la toate liniile de finanţare disponibile, fie că e vorba de proiecte pe PNRR, fie pe programele operaţionale finanţate de fondurile europene", se menţionează în comunicatul Primăriei Râmnicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.