Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile marocane interzic fabricarea, importul și vânzarea veșmintelor burka

burka

Autoritățile marocane interzic fabricarea, importul și vânzarea veșmintelor burka, portul musulman afgan care acoperă integral corpul din cap până în picioare, informează marți presa locală citată de AFP. Ministerul de Interne a difuzat o circulară agenților comerciali din sector, atrăgându-le atenția că din această săptămână nu mai este autorizată confecționarea veșmintelor burka, informație preluată de mass-media.

În unele cartiere de comercianți din Casablanca, capitala economică a țării, agenții ministerului au desfășurat de luni "campanii de sensibilizare a comercianților pentru a-i informa despre noua decizie", potrivit site-ului Médias 24. La Taroudant (sudul țării), responsabilul administrativ al orașului a cerut comercianților care confecționează veșminte burka să-și lichideze stocurile în 48 de ore și să stopeze orice producție pe viitor, potrivit unui document care circulă pe rețele de socializare. "Am luat măsura de a interzice total importul, fabricarea și comercializarea acestui veșmânt în toate orașele și localitățile din regat", a declarat site-ului Le360 un responsabil de rang înalt din Ministerul de Interne, conform Agerpres.

Această decizie este motivată "de măsuri de securitate", având în vedere că "răufăcători au apelat de multe ori la acest veșmânt pentru a comite fărădelegi", subliniază presa marocană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.