Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritatea de reglementare a UE îndeamnă băncile să fie pregătite de Brexit

uniunea-europeana

Băncile care folosesc Marea Britanie ca o poartă de intrare spre Uniunea Europeană trebuie să-şi realizeze deplin planurile de a-i servi pe clienţii din blocul comunitar înainte de încheierea perioadei de tranziţie, la 31 decembrie, se arată într-un raport publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), transmite Reuters.

După 47 de ani de apartenenţă la UE, Marea Britanie a părăsit blocul comunitar la 31 ianuarie, dar are până la sfârşitul anului o perioadă de tranziţie pentru a ajunge la un acord comercial cu fostul său partener, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Studiu ÎNGRIJORĂTOR - Peste 50% dintre tinerii români și-au pierdut încrederea și motivația în perioada stării de urgență

Firmele care oferă servicii financiare continuă să aibă acces liber la pieţele din UE, conform aranjamentelor pentru perioada de tranziţie care se încheie la 31 decembrie.

Marile bănci şi-au deschis deja hub-uri în blocul comunitar pentru a continua să-şi servească clienţii acolo. Autoritatea Bancară Europeană susţine că aceste bănci trebuie acum să-şi finalizeze "executarea deplină" a planurilor lor legate de Brexit, aşa cum s-a stabilit în noile lor licenţe.

"În special, instituţiile financiare trebuie să se asigure că atât capacitatea de gestionare aferentă, cât şi capacităţile adecvate de gestionare a riscului, sunt poziţionate eficient înainte de termen. Acestea trebuie să fie proporţionale cu magnitudinea, obiectivul şi complexitatea activităţilor lor", se arată în comunicatul EBA.

Citește și: DOCUMENT integral - Hotărârea de Guvern cu noile restricții și măsuri anti-COVID

Divizia de supervizare a Băncii Centrale Europene (BCE) a procesat aproximativ 25 de cereri de licenţă de la băncile care se relochează în zona euro şi estima recent că, în urma Brexitului, 42 de bănci din zona euro îşi vor menţine sucursalele în Regatul Unit.

Instituţiile financiare cu sediul în Londra trebuie să solicite o licenţă nouă sau să o extindă pe cea actuală pentru a putea oferi servicii bancare în blocul comunitar şi după Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.