Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Galați cumpără în procedură de urgență paturi pentru terapie intensivă în valoare de peste 3 milioane de euro

Agerpres
pat spital gol

Autoritățile din Galați cumpără în procedură de urgență paturi pentru terapie intensivă în valoare de peste 3 milioane de euro. De asemenea, în investiția aprobată miercuri sunt incluse aparate cu oxigen și materiale de protecție pentru personalul medical din spitalele din oraș, potrivit Mediafax.

Principalul beneficiar al investiției aprobate de consilierii județeni gălățeni este Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. În premieră, acesta va avea secție de Terapie Intensivă după ce va fi dotat cu 20 de paturi de terapie intensivă complet echipate, cu ventilatoare, monitoare, injectomate și stație de oxigen.

„Trăim momente grele, zilele și săptămânile ce vin vor fi extrem de dificile. De aceea, ne pregătim. Am alocat o sumă importantă pentru spitalele din Galați, vom lua în procedură de urgență echipamente moderne. La Spitalul de Boli Infecțioase vom face o secție de Terapie Intensivă, vor fi cumpărate 20 de paturi complet echipate. Unitatea va primi 7,3 milioane de lei pentru paturi și pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale”, a declarat, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Cu banii alocați miercuri, Consiliul Județean Galați va mai cumpăra 15 concentratoare de oxigen pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și 36 de aparate de ventilație, 20 de monitoare funcții vitale și 50 de seturi laringoscop pentru Spitalul Județean.

De asemenea, vor fi cumpărate echipamente de protecție pentru cadrele medicale din toate spitalele aflate în subordinea instituției.

Zilele acestea, Consiliul Județean a achiziționat și două aparate pentru depistarea COVID-19 pentru care a plătit circa 700.000 de lei. Primul a fost deja montat, iar al doilea este așteptat să sosească peste câteva zile la Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.