Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile franceze lansează un avertisment în privința serviciilor de plată ale giganților tehnologici

Twitter
iPhone 11

Serviciile de plată digitală dezvoltate de giganții tehnologici americani precum Apple și Google riscă să le consolideze puterea de piață, oferindu-le o putere mai mare asupra datelor consumatorilor, a declarat joi autoritatea pentru concurență din Franța, citată de Reuters.

Observațiile, care fac parte dintr-un document de 127 de pagini, vin după o anchetă de un an despre noile tehnologii de plată și prezintă opiniile autorității despre domeniu, marcat de o proliferare a aplicațiilor bancare pentru smartphone-uri, precum Revolut și N26, potrivit mediafax.ro.

În opinia sa, autoritatea franceză spune că serviciile de plăți dezvoltate de Apple, Google și Amazon se bucură de avantaje competitive importante din cauza numărului mare de utilizatori pe care platformele lor le-au atras și a numărului mare de date pe care le-au colectat.

Datele le permit să evalueze mai bine starea financiară a utilizatorilor și să își adapteze ofertele, inclusiv prin estimarea prețului maxim pe care un client este dispus să îl plătească pentru un produs sau un serviciu.

Tehnologia „Near Field Communication” (NFC), cel mai utilizat instrument wireless pentru plăți fără contact, poate constitui, de asemenea, o barieră de intrare pentru potențialii concurenți, în funcție de accesul acordat de producătorii de smartphone-uri sau de sistemele de operare, spune autoritatea.

Apple Pay este disponibil numai pe iPhone și este singurul instrument capabil să utilizeze tehnologia NFC contactless.

Cele mai mari firme de tehnologie au, de asemenea, o asemenea putere financiară, spune autoritatea, încât pot investi sume uriașe pentru a integra mai bine instrumentele de plată în sistemele lor, sporind astfel riscul de obliga consumatorul să rămână captiv pe platformele lor.

Apple Pay a atras deja atenția Comisiei Europene, într-o anchetă lansată anul trecut.

Autoritățile de reglementare antitrust din UE analizează cerința Apple de a forța dezvoltatorii de aplicații să vândă clienților utilizând propriul sistem de achiziții în aplicație. Ei sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că Apple Pay, lansat în 2014, este singurul serviciu de plată mobil căruia i se permite să utilizeze funcționalitatea „tap and go” pe iPhone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.