Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile își recunosc neputința - ANSVSA plătește specialiști din Danemarca pentru a face un studiu epidemiologic pentru stoparea pestei porcine

porci

ANSVSA anunţă că împreună cu Administraţia Veterinară din Danemarca va fi făcut un studiu epidemiologic pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului pestei porcine africane

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) spune că în colaborare cu Administraţia Veterinară şi Alimentară din Danemarca va fi făcut un studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului pestei porcine africane în efectivele sănătoase de porci.

Conform ANSVSA, preşedintele instituţiei, Geronimo Brănescu, s-a întâlnit marţi cu Sten Mortensen, directorul Administraţiei Veterinare şi Alimentare din Ministerul Mediului şi Alimentaţiei din Danemarca, care a gestionat controlul şi eradicarea focarelor de boli ale animalelor ce au afectat Danemarca începând cu anul 2002, scrie News.ro.

În urma discuţiilor s-a hotărât realizarea, în colaborare, a unui studiu epidemiologic care să analizeze modul în care s-au contaminat gospodăriile populaţiei, pentru a găsi soluţii de prevenire a pătrunderii virusului în efectivele sănătoase de porci.

"De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în ţara noastră, specialiştii ANSVSA sunt în permanent contact şi se consultă cu epidemiologi europeni, cu experienţă în controlul şi eradicarea acestei boli", mai susţine ANSVSA.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană, prezentat vineri, arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ, prezentat miercuri. Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României, evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, iar în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.