Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile sanitare chineze: 'Noua reapariţie a coronavirusului a fost pusă în general sub control'

zf.ro
China

Cea mai gravă reizbucnire a epidemiei cu noul coronavirus în China din ultimul an a fost pusă sub control, în cea mai mare parte, au afirmat vineri autorităţile sanitare chineze, transmit dpa şi Xinhua.

Riscul unei noi răspândiri a coronavirusului la nivel naţional este "comparativ scăzut", a afirmat He Qinghua, responsabil al Comisiei pentru sănătate, citat de media de stat chineze.

Noua intensificare a contaminărilor, care a avut la bază varianta puternic contagioasă Delta, a constat în depistarea a circa 1280 de cazuri în 48 de oraşe din 18 provincii şi regiuni chineze, a menţionat oficialul chinez.

În 36 de oraşe dintre cele 48 nu a fost detectat niciun caz nou în ultimele cinci zile, a adăugat acesta.

Autorităţile chineze au reacţionat la creşterea numărului de cazuri cu restricţii de circulaţie, suspendarea unor legături de transport, testare în masă şi carantină, scrie Agerpres.ro.

S-a stabilit că noua reapariţie a coronavirusului pornise de la infectarea a trei lucrători aeroportuari din Nanjing, în luna iulie, în timp ce igienizau un avion venit din Rusia.

China, ţara cu cea mai mare populaţie din lume - aproape 1,4 miliarde -, a ţinut, de anul trecut, sub control circulaţia virusului, dar intrările în ţară sunt sever restricţionate, cu o perioadă obligatorie de două-trei săptămâni într-o facilitate de carantină.

Circa 777 milioane de chinezi au fost vaccinaţi complet anticoronavirus până acum, deşi există întrebări privind eficienţa vaccinurilor chinezeşti împotriva "variantei Delta". Vaccinurile străine, cum este cel de la BioNtech/Pfizer, despre care se spune că este mai eficient, nu au fost aprobate deocamdată în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.