Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 110 de angajați ai Kaynak Holding

facebook
turcia puci

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 110 persoane din cadrul aceluiaşi grup de afaceri pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA şi pe care Ankara îl consideră a fi organizatorul tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016, transmite vineri Reuters, citând agenţia de presă Dogan şi alte media turce, scrie agerpres.ro

Operaţiunea poliţiei a vizat manageri, parteneri şi angajaţi ai holdingului Kaynak şi ai unor companii conexe şi s-a desfăşurat în Istanbul şi 24 de provincii din Turcia. 

Kaynak Holding, care deţine între altele cea mai mare casă de editură din Turcia, a fost confiscată de statul turc în 2015 pentru presupuse legături cu mişcarea predicatorului musulman Fethullah Gulen, care trăieşte din 1999 într-un exil autoimpus în statul american Pennsylvania. Gulen a negat însă orice implicare în tentativa de puci din iulie 2016. 

Sute de companii, dintre care multe de dimensiuni reduse şi aflate în diverse provincii turce, au fost închise şi confiscate de autorităţi în campania de represiuni începută de Ankara după evenimentele din vara anului trecut. În cadrul acestei campanii, peste 50.000 de oameni au fost arestaţi, în aşteptarea procesului, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce 150.000 de persoane au fost concediate din sectorul public şi din cel privat. Executivul de la Ankara a respins apelurile lansate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, susţinând că numai o astfel de epurare poate neutraliza ameninţarea reprezentată de reţeaua lui Fethullah Gulen, despre care autorităţile turce afirmă că este infiltrată mai ales în sistemul judiciar, armată şi instituţiile de învăţământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.