Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul raportului care recomanda legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare preferat de Rafila șef la ANDIS

Facebook
Cristian Vlădescu

Cristian Vlădescu, de profesie medic și directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar, este favoritul pentru a prelua funcția de președinte interimar, pentru 6 luni, al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), arată sursele HotNews.ro. Cristian Vlădescu este autorul celebrului raport elaborat în mandatul lui Traian Băsescu ce propunea legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare, a condus în trecut Casa de Asigurări de Sănătate și a fost propus ministru al Sănătății în anul 2009, într-un Guvern care nu a trecut însă de votul Parlamentului.

Pentru funcția de vicepreședinte interimar al ANDIS, favorită este Florentina Furtunescu, medic la Institutul Național de Sănătate Publică.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) va avea ca obiective principale preluarea, continuarea și finalizarea celor 3 proiecte de construcție a spitalelor regionale Iași, Cluj și Craiova și preluarea a cel puțin 3 proiecte de construcție de unități spitalicești din lista de 25 de investiții în infrastructura publică nouă prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) va fi condusă, în primele 6 luni, de un președinte interimar numit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost aprobată ieri de Guvern prin Ordonanță de Urgență.

Cristian Vlădescu, autorul raportului prezidențial care propunea legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare, va conduce ANDIS

Cristian Vlădescu, favoritul pentru preluarea funcției de președinte interimar al ANDIS, potrivit surselor HotNews.ro, este de profesie medic și directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar din anul 2009.

În perioada martie 2005 - februarie 2007 a fost președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Cristian Vlădescu a fost, în timpul mandatului lui Traian Băsescu, președintele Comisiei prezidențiale pentru analiza și elaborarea politicii din domeniul sănătății publice, care a elaborat raportul „Riscuri și inechități sociale în România”, unde erau menționate, printre altele, și posibilitatea legalizării prostituției și a drogurilor ușoare. Subiectul a stârnit, la acea vreme, numeroase controverse în spațiul public.

În octombrie 2009, Cristian Vlădescu a fost propus pentru funcția de ministru al Sănătății de către premierul desemnat la acea vreme, Lucian Croitoru. Guvernul Croitoru nu avea să treacă, însă, de votul Parlamentului.

ANDIS va avea 52 de angajați până la finalul anului. Rafila va numi președintele interimar pentru 6 luni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi, la finalul ședinței de Guvern în cadrul căreia a fost aprobată prin OUG înființarea ANDIS, că agenția va fi condusă de un președinte pe care, conform acordului cu Comisia Europeană, Ministerul Sănătății trebuie să-l desemneze pentru o perioadă provizorie de 6 luni.

În acest timp, toate celelalte acte normative referitoare la organizarea și funcționarea agenției vor fi elaborate și aprobate de către Guvern.

Până la sfârșitul anului, ANDIS ar trebui să aibă minimum 52 de posturi ocupate. Ținta finală de maturizare a funcționarii acestei agenții este pentru 2026, la terminarea PNRR, când ar trebui să aibă minimum 78 de posturi, a declarat joi ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit lui Rafila, o parte dintre angajați vor fi transferați din Ministerul Sănătății, iar restul posturilor se vor scoate la concurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.