Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment apocaliptic: 'Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă va provoca un tsunami fiscal și economic'. Avocatul Poporului, somat să intervină

PNL adresează o somaţie publică Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG cu măsuri fiscal-bugetare adoptate vineri de Guvern, pentru că "afectează libertatea economică şi produce prejudicii grave drepturilor românilor", a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

„În ciuda tuturor avertismentelor din partea tuturor organizațiilor de afaceri și a specialiștilor în economie, guvernul Dragnea – Dăncilă a adoptat o Ordonanțaă de Urgență care va distruge economia României și va lovi crunt în nivelul de trai al românilor.

Un cuplu grotesc de incompetență și ticăloșie, format din ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și consilierul de stat Darius Vâlcov, adevăratul premier al lui Liviu Dragnea, condamnat penal la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupție, a prezentat ultimele măsuri fiscale năucitoare ale Guvernului.

Teodorovici și Vâlcov au sfidat cu nerușinare bunul simț al românilor și au comunicat public de la tribuna Guvernului României un adevărat set de măsuri teroriste împotriva mediului de afaceri din România care va afecta grav viața românilor.

Ziua de 22 decembrie 1989 - Fuga Ceaușeștilor și citirea Proclamației CFSN. Numărul morților crește dramatic în perioada următoare

Românii trebuie să știe că ordonanța fiscală a Guvernului Dragnea – Dăncilă are un singur obiectiv, încasarea disperată a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe și impozite, împachetată într-o prezentare care manipulează grosolan opinia publică cu scopul de provoca ura românilor împotriva unor companii comerciale și de a-și ascunde propriile nerealizări ale promisiunilor electorale.

Condamnatul penal Darius Vălcov a recunoscut public de la pupitrul Guvernului României că majorările artificiale de salarii și pensii au fost mâncate de creșterea prețurilor și de aceea trebuie să plafoneze prețurile în anumite sectoare. O astfel de gândire leninistă conduce politicile Guvernului României și va provoca un dezastru economic din care toți românii vor avea de suferit.

Ordonanța Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă va provoca un tsunami fiscal și economic în multe sectoare vitale pentru economia României.

Cea mai dură măsură a acestui ”Cocktail Molotov” pentru economia României este suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri și a celor din telecomunicații cu 3%, ceea ce va genera scumpiri în lanț la facturile pentru utilități și întreținere și la cumpărăturile de bunuri și servicii plătite de toți românii. Viața românilor va fi mult mai scumpă după adoptarea acestor măsuri.

În același timp, plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică este o himeră vândută populist românilor fără nicio legătură cu realitatea economică. Limitarea prețului de vânzare a gazelor și a energiei electrice este doar la producător și nu va avea nici un impact la factura plătită de consumatori. Distribuitorii și furnizorii de energie vor fi nevoiți să-și acopere noile costuri generate de suprataxarea cu 2% a cifrei de afaceri în facturile plătite de fiecare român.

Un alt atac parșiv al acestui guvern de ticăloși este împotriva economiilor private ale românilor acumulate în fondurile de la Pilonul 2 de pensii. Până în acest moment, peste 6 milioane de români au adunat în aceste fonduri peste 10 miliarde de euro pe care guvernul Dragnea – Dăncilă vrea să le naționalizeze forțat prin introducerea unor măsuri care să descurajeze și să alunge administratorii fondurilor de pensii din Pilonul 2 din România.

Mihai Fifor s-a activat - Fostul ministru îl demolează pe Ludovic Orban după jignirile aduse premierului: 'Un individ de joasă speță'

Infractorul Darius Vâlcov vrea să constrângă administratorii fondurilor de pensii să investească aceste sume în proiecte obscure de parteneriat public – privat și de aceea le impune acestora condiții greu de acceptat precum majorarea capitalului social până la 10% din contribuții și reducerea drastică a comisionului de administrare sub limita de rentabilitate a administratorilor de pensii private.

Același infractor a susținut public o manipulare grosolană prin care încearcă să păcălească contribuabilii de la Pilonul 2 de pensii afirmând în mod mincinos că pilonul public de pensii va avea un randament de 15% în 2019 și 40% în 2020 prin creșterea punctului de pensie din pixul Guvernului. Această afirmație a lui Darius Vălcov este o minciună sfruntată deoarece aceste majorări ale punctului de pensie din pilonul public de pensii nu sunt garantate iar contribuțiile în sistemul public de pensii nu au nici un randament pentru că nu se fac plasamente în investiții cu aceste sume așa cum se întâmplă cu contribuțiile de la Pilonul de pensii administrat privat care au unul dintre cele mai ridicate randamente din Europa de cca. 5-7% pe an.

Ticăloșia acestui Guvern se arată nu numai cu beneficiarii sistemului de pensii private dar și cu actualii pensionari care sunt furați de drepturile lor legale care ar fi dus la o creștere a pensiilor cu peste 9% încă de la începutul anului viitor. În schimb, guvernul Dragnea – Dăncilă îngheață pensiile timp de 9 luni și promite indexarea lor de la 1 septembrie, prezentând această majorare, culmea, ca pe o ”devansare” cu 3 luni. Este o prostie maximă a prim-ministrului Viorica Dăncilă să spună că devansează creșterea punctului de pensie cu 3 luni în condițiile în care acesta trebuia să fie majorat încă de la 1 ianuarie și nu de la 1 septembrie.

Seria măsurilor dezastruoase pentru români a acestui guvern nu se oprește aici. Într-un episod rar de prostie și ticăloșie al unor politicieni din orice țară, guvernul Dragnea – Dăncilă anunță introducerea unei ”taxe pe lăcomie” pentru sectorul bancar în funcție de nivelul dobânzii ROBOR care poate ajunge la 0,5% din activele bancare de cca. 450 miliarde lei. Așa ceva nu mai există nicăieri în lume!

Este absolut fals că prin această măsură vor fi plafonate ratele românilor la bancă, dimpotrivă. Nivelul dobânzii ROBOR este stabilit de cererea și oferta de împrumuturi între bănci și nu poate fi plafonat prin ordonanță de urgență. Taxarea activele bancare în funcție de nivelul dobânzii ROBOR nu va face decât să crească costul ratelor bancare plătite de români și va duce la frânarea creditării populației și a companiilor românești pentru că băncile vor înăspri condițiile de creditare și vor crește dobânzile pentru a acoperi această nouă taxă. Nu băncile vor aduce bani de acasă, de oriunde or fi ele, ci românii, din conturile lor bancare, vor plăti această nouă taxă.

Toate aceste măsuri distructive pentru economia românească au fost îmbrăcate în afirmații populiste și în măsuri false de protejare a populației României.

Fondul de dezvoltare pentru investiții locale este o nouă amăgire pentru primarii care ling clanța ușilor de la biroul lui Liviu Dragnea. Nu există resurse financiare pentru acest fond ci doar posibilitatea de a se împrumuta din contul de trezorerie al statului. Cu alte cuvinte, le dau posibilitatea primarilor să se împrumute prin acest Fond din rezervele de siguranță pentru situații de criză ale statului, din așa-numitul „buffer” de siguranță care însumează aproape 40 miliarde de lei.

Fluturarea unor programe de investiții în stațiunile balneare sau în ”grădinițe olimpice” este o marotă pentru acoperirea măsurilor ticăloase pe care le-au adoptat și care nu au nici un fundament real economic și financiar. După doi de guvernare, PSD și-a adus aminte de promisiunile din campanie despre grădinițe și vin acum cu povești de adormit copiii preșcolari sau cu soluții false pentru stațiunile balneare care ar fi trebui demult să fructifice banii europeni alocați pentru aceste investiții.

Dar pentru că ticăloșia guvernului Dragnea – Dăncilă nu are margini, concomitent cu lansarea unui program de investiții fantasmagorice pentru grădinițe, taie alocările bugetare pentru mierea de albine care trebuia dată copiilor preșcolari și celor din ciclul primar de școală. Liviu Dragnea, cât de ticălos poți să fii să tai mierea de la copii?!

Din păcate, da, Dragnea și Dăncilă pot fi atât de ticăloși încât să fure de la pensionari, de la copii și chiar de la veteranii de război și văduvele lor sau de la victimele comunismului și urmașii lor, câți or mai fi ei. Prin aceeași ordonanță au înghețat nivelul indemnizațiilor pentru persoanele persecutate politic în vremea comunismului, pentru eroii și urmașii luptei de la Revoluția din decembrie 1989, de la revolta de la Brașov din 1987 sau pentru cei de la revolta de la Valea Jiului – Lupeni 1977.

Prin aceste măsuri ale guvernului PSD – ALDE și UDMR, este un Decembrie Roșu pentru România care mai degrabă aniversează centenarul revoluției bolșevice de la 1917 și nu Marea Unire a românilor de la 1918.

Partidul Național Liberal adresează o somație publică Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională privind neconstituționalitatea acestei ordonanțe de urgență pentru că afectează libertate economică și produce prejudicii grave drepturilor românilor.

Partidul Național Liberal își asumă abrogarea tuturor acestor măsuri fiscale și economice adoptate de guvernarea PSD – ALDE – UDMR împotriva principiilor economiei de piață într-o guvernare liberală.”, este comunicatul transmis presei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.